Skip to content

Hva er en ufruktbarhet?

13 de juli de 2021

Å vite mer om planter, ikke bare om stell, men også om deres egenskaper, hjelper oss å forstå dem bedre. Og også, det er et emne som, selv om det kan virke komplisert (vel, ok, vi kommer ikke til å lure oss selv: avhengig av hvilke fag de er ganske nok 🙂) hvis du har noen som kan forklare det for deg, kan det være saken om at du vil vite mer.

På Gardening On vil vi være den personen, fordi vi elsker planter. Så denne gangen skal vi forklare hva er en fruktløshet.

Hva er det?

En fruktløshet er resultatet av befruktning av en kompakt blomsterstand (gruppe blomster), så vel som befruktning av eggstokken av visse apokarpiske blomster (det vil si at karpellene – kvinnelige reproduksjonsorganer med et lignende utseende som et blad, men modifisert som inneholder ovulene – er skilt, hver og en danner en pistil).

I den er fruktene så tett sammen at det ser ut til at det bare er en frukt som kan skape forvirring. Men det er ingenting å bekymre seg for: vi vil vite om vi har en frukt hvis vi åpner frukten og observerer dens indre struktur.

Hvilke typer er det?

Polyaquenium

Jordbær

De består av små individuelle frukter med en kjøttfull beholder.

Sicono

Fig

Det er en falsk frukt med en kjøttfull beholder, kjøttfull i form, som er dekket av små vondter (de er nøtter hvis frøene ikke er festet til huden).

Cinorrodon

Frukt av Rosa rugosa

Det er en falsk frukt der beholderen blir kjøttfull, og beskytter mange frø inni.

Hvordan blir de sådd?

Fruktløshet, som vi ser, kan være spiselig … eller ikke; I alle fall, hvis vi vil ha nye eksemplarer, Ideelt sett åpner vi den for å trekke ut frøene og så dem i en frøplante (du kan få det ) med universelt kultursubstrat som maksimalt setter to i hver alveol.

Da trenger vi bare å vanne og plassere den utenfor, i halvskygge.

Hva syntes du om dette emnet?