Skip to content

Hva er et modertre

14 de juli de 2021

Har du hørt om morstrær? Selv om du kanskje tror at de perfekt kan være en del av en historie, er virkeligheten at de er planter som virkelig eksisterer. Faktisk, hvis du noen gang har vært i en skog du har kanskje kommet over noen eksemplarer.

Hvordan skille dem fra andre planter? Veldig enkelt: ved «rynker» i stammen og grenene, ved den forlengede kronen, ved plassen de okkuperer; kort sagt, for dets levetid.

Inntil nå ble det tenkt – og selv i dag er denne tanken dypt forankret – at hver plante baserte sin overlevelse på sin individuelle kapasitet; Med andre ord var det faktum å for eksempel overleve en storm utelukkende avhengig av dem, noe som ikke er helt sant, ikke i deres naturlige habitat.

Under skogbunnen er et nettverk av røtter som tilhører mange forskjellige treslag. Hver av disse artene gjør alt for å få den mengden vann som tilsvarer den, men også formidle verdifull informasjon samt næringsstoffer for å hjelpe jevnaldrende.

Utvilsomt, det viktigste eksemplaret er modertreet; Ikke overraskende er det den som har en tendens til å gi mer skygge (som vil bli brukt godt av de yngre trærne), den som kan beskytte mest mot sterk vind, og også den som kan sende mer mat til andre. Uten modertreet vil den nye generasjonen ha mange vanskeligheter med å komme videre; Derfor er det så viktig å ikke kutte det, aldri.

Tre i skog

Trær skaper samfunn som fungerer som beskyttelse. Det er ikke for mennesket å forhindre det, og enda mindre å vite at uten oksygenet de driver ut i atmosfæren, kan ikke luften vi puster inn være så relativt ren som den er i dag.

For å fullføre skal jeg anbefale en bok som, hvis du er glad i trær, vil du sikkert like den også: Det hemmelige livet til trærav Peter Wohlleben. Det er ikke hvilken som helst bok: det er en bok skrevet basert på vitenskapelige studier, noe som gjør den enda mer interessant. Prisen er omtrent 11 euro, og du kan få den.