Skip to content

Hva er et systemisk soppdrepende middel?

13 de juli de 2021

Sopp er mikroorganismer som forårsaker mest problemer for planter. Som om det ikke var nok, når symptomene dukker opp, har de allerede smittet en stor del av kroppen, så det er vanligvis veldig vanskelig å gjenopprette dem. Heldigvis er det ikke bare ting vi kan gjøre for å unngå problemer (kontrollere vanning, gjødsle når det er nødvendig, bruk rene beskjæringsverktøy), men det er også noen produkter som vil være veldig nyttige: for eksempel systemisk soppdrepende middel.

Hva denne typen produkter vil gjøre er å prøve å eliminere soppene som på den tiden bringer livet og helsen til plantene våre i fare. Men, Hva er de egentlig, og når gjelder de?

Hva er det?

Systemisk soppdrepende middel er et produkt spesielt designet for å eliminere sopp fra anlegget. Når vi bruker dem, absorberes den enten av bladets stomata (porene) eller av rotsystemet; derfra vil det limbiske systemet være ansvarlig for å distribuere de aktive forbindelsene gjennom resten av planten (stengler, blader, røtter).

Når brukes det?

Så snart de første symptomene på sykdommen dukker opp, eller når det oppdages eller observeres at dyrking eller miljøforhold vil favorisere dens utvikling (For eksempel hvis vi har vannet for mye i en periode, eller hvis det har regnet mye i flere dager på rad, eller hvis vi aldri har befruktet det, og vi mistenker at det kommer til å svekkes når som helst ).

Hvilke sopper er det nyttig for?

Bladesopp

Det vil avhenge mye av den aktive saken. For eksempel:

  • Anilinopyramidiner: det brukes mye til kontroll av botrytis.
  • Triazoler, dikarboksimider, karbamater, etc.: De brukes mye til pulveraktig mugg og rust.
  • Benzamider, tiofanater eller fenylurinstoffer: brukes mot botrytis, fusarium, cercospora, septoria, sclerotinia, penicilium.
  • Benzolsyre: det brukes til å øke plantens forsvar slik at det kan eliminere soppen.

I alle fall er det veldig viktig å alltid lese etiketten på beholderen for å vite sikkert mot hvilke sopper det systemiske soppdreperen vi skal kjøpe er effektivt.