Skip to content

Hva er et trerist?

6 de juli de 2021

Både i gatene i byene og byene, så vel som i hagene, rundt trærne og palmetrærene, blir det nesten alltid laget et tre for å beholde vannet rundt stammen. På denne måten kan røttene dra nytte av det, og personen som har ansvaret for å vanne plantene unngår å kaste bort den.

Derimot, Det er veldig viktig å vite at du må ta visse ting i betraktning slik at treristen virkelig er godt utført og følg det som forventes av ham.

Hva kjennetegner et trerist?

Du kan lage et dekorativt trerist i byen

Et trerist, eller som det også er kjent, en bolle, det er et hull som er laget rundt stammen til en plante. I noen tilfeller, for eksempel i byer og på steder der bakken er asfaltert eller asfaltert på en eller annen måte, er treristen området som blir uberørt rundt stammen. På den andre siden er det i hager det som gjøres mye, å pile opp jord eller steiner rundt, som oppfyller samme funksjon.

Hvilke funksjoner har?

I tillegg til å holde på vann har den (eller burde ha) disse andre funksjonene:

  • Holder plantens røtter rene og beskyttet mot tråkk, og derfor, fra den overdrevne komprimeringen av jorden, noe som kan forhindre dem i å utvikle seg normalt.
  • Stokken kan forhindres fra å sprekke bakken, spesielt hvis valget av arten har vært tilstrekkelig med tanke på jordegenskapene og områdets klima.
  • Det kan være dekorativt og samtidig praktisk, siden hvis for eksempel steiner plasseres rundt den, blir området gjort mer naturlig. I tillegg er det interessant å også plassere et trerist, som er laget av jern, stål eller tre, og der du for eksempel kan skrive positive eller inspirerende setninger eller meldinger. Dette tjener til å beskytte treet, samtidig som folk lar passere gjennom det.

Hvilke typer tregroper er det?

Det er to typer tregroper:

Villtreet groper

Er de der blomster og andre små planter plantes rundt stammen på treet eller palmetreet. Dette er en ekstra forskjønnelse av området, samtidig som det bidrar til å forbedre kvaliteten på luften du puster inn.

Prefabrikkerte groper

Som navnet antyder, er de de som er laget av mennesker. De kan være laget av jern, betong eller stål. Og de kan ha forskjellige design: noen er avrundede, andre er rektangulære; noen ser ut som et rutenett, mens andre har firkantede hull.

Hvordan lage et trerist?

Trærne på fortauet trenger et trerist

For at et tre skal være nyttig, er det veldig nødvendig å planlegge hvilke planter som skal settes i området. Derfor, før vi snakker om det, skal vi gi deg noen tips for å velge arten riktig:

Ting du må huske på når du velger planten

Finn ut om egenskapene

Det er mange plantetyper, men det er ganske vanlig at de plantes om og om igjen, både i hager og på gata. Og dette er ikke alltid riktig, for det er noen som vokser seg større enn de burde, til slutt løfter bakken eller til og med bryter den.

Så det, du må finne ut hvor store de blir når de når voksenlivet; Og jeg mener ikke bare høyden fordi dette, noen ganger, styres godt med beskjæring, men heller bredden på bagasjerommet. Hvis vi vil slutte å se trær og palmer som vokser i trange rom, er dette forskningsarbeidet viktig.

Kjenn klimaet i området ditt og jorda der du vil plante

Eksperimentering er flott, men du må gjøre det klokt. Det vil si å sette en flamboyant i et klima der det registreres frost, er ikke bare gal, men det vil også kaste bort penger og tid. Og det er ikke å nevne at det ikke er den beste arten for en smal gate, siden glasset er parasoll og ganske bredt. Og dermed, For å unngå problemer, må du vite litt om klimaet i ditt område: maksimums- og minimumstemperaturer, når og hvor mye det regner, fuktighet, vind.

Det handler ikke om å bli meteorolog hvis du ikke vil, men du bør huske at avhengig av klimaet, kan noen planter eller andre vokse. Og du må også vite hvilken type jord du har: er det leirete, sandete? Har det blitt blandet med steinsprut (som skjer i en by) eller er det «rent»? Det er visse trær som vokser på veldig fattige jordarter, som f.eks Tipuana tipu eller Acacia, men det er andre som Celtis eller Cercis som vil at landet skal være fruktbart og godt drenert.

Ting du må huske på når du lager et trerist

Område der planten er eller vil være

Det er ikke det samme å lage en treboks til et tre i en privat hage enn å lage en til en plante i en by. I en hage kan dette for eksempel være laget av jord eller steiner, men På en offentlig vei må trafikken, både av mennesker og kjøretøy, som passerer gjennom dette området tas i betraktning.

I sistnevnte tilfelle vil bruk av trerist være sterkt anbefalt, siden det kan sirkuleres uten å skade planten.

Voksen størrelse og nåværende alder på planten

Uansett hvor stort treet eller palmen du skal plante er nå, det er veldig viktig at treristen er bred. Den totale bredden vil være større eller mindre avhengig av arten når den når voksen alder. For eksempel, a Phoenix canariensis, som kan ha en stamme på opptil 60 centimeter ved basen, må kunne vokse uten problemer med et trerist i det minste.

Det er en feil, og ganske alvorlig fordi det kan føre til at planten dør, lage veldig små tregroper og til og med dekke dem med betong nesten helt.etterlater bare noen få centimeter mellom bagasjerommet og betongen. Og faktum er at planter, uten unntak, trenger luft så vel som vann, og dette når ikke røttene med en betongjord.

Tree groper design i byen

Du vet hva et trerist er, dets funksjon og hvordan det må være for å være funksjonelt, men … hva om jeg fortalte deg at de kan brukes til å forbedre byene og gi dem en annen og mer livlig berøring?

Hvis du ikke tror meg, eller hvis du leter etter ideer, er det et eksempel:

Gress

Å legge gress kan være en god idé

Gresset, enten det er naturlig eller kunstig, er vakkert og holder røttene skikkelig luftet. Det tåler fotspor godt, og forskjønner også byen. Uten tvil er det et sterkt anbefalt alternativ å sette på en allé eller gate med palmer.

Dekorativ sand og gummi

Bruk av grus som trerist kan dekorere gaten

I dag finner du dekorativ sand i forskjellige farger: hvit, brun, rødaktig, grå. De selger også gummiplater som lar røttene puste. De er lette å ta av og på, i tilfelle planten vokser mer enn forventet.

Tregruber for tre for gigantene

Trehuler kan være laget av tre

Hvis det er en majestetisk plante i byen, er det verdt å beskytte. Det er mange måter å gjøre det på, men vi Vi anbefaler å bruke tregriller, da de vil gi det et mye mer naturlig utseende. Hvis du plasserer en bred planke, minst 35 centimeter lang, vil den også fungere som et sete.

Hva syntes du om dette emnet?