Skip to content

Hva er galt med min blomstrende kornel?

9 de mai de 2023

Blomstrende, blomstrende korneltrær feirer vårens ankomst i sør. Disse innfødte skjønnhetene kan vokse opp til 20 til 30 fot høye og brede og har vårblomstring, kalt bracts, i hvitt, rosa eller rødt. Blomstrende kornel (Cornus florida) fortsetter sin skjønnhet gjennom årstidene, og fylles ut med blader om sommeren som kan gjøre nyanser av lys skarlagensrød til dyp karmosinrød om høsten og produsere fuglelskende, strålende røde bær, og om vinteren kommer treets horisontale grener. lage en elegant skulptur. Hvis du har en vakker, blomstrende kornel i landskapet ditt som plutselig ikke ser så pent ut lenger, er det måter å gjenopplive treet på avhengig av hvilke skadedyr, sykdommer eller forhold det kan stå overfor. Her er fem vanlige problemer og hva du kan gjøre med dem.

Problem #1—Svidde blader

Beskrivelse: En dag ser kornelen din like glad ut som en musling. Den neste blir bladene hvitaktige, spesielt rundt kantene, og begynner å falle. Dette skjer vanligvis midt på sommeren.

Årsaken: Dogwood har grunne røtter og liker ikke lange perioder med varmt, tørt vær. Hvis det tørker ut selv for en enkelt dag, vil de ytterste bladene svi seg og forbli slik eller falle. Hvis dette ikke er alvorlig, vil treet komme seg.

Løsning: Legg ned flere centimeter med mulch rundt bunnen av treet (ikke rør ved stammen). Mulchet vil avkjøle jorda og hjelpe den med å holde på fuktigheten. Sjekk bladene regelmessig under varme, tørre perioder. Hvis du ser visnende blader om morgenen, vann treet umiddelbart og grundig.

Problem #2 – Bladflekker

ma-hansen-bugwoodorg_phixr.jpg

Beskrivelse: Små, brunlige lilla flekker med brunfargede senter prikker bladene. Dette skjer oftest med korneler som vokser under høye trær etter en periode med regnvær om sommeren. Syke blader tørker og henger ved vinteren. Cankers som dannes på kvistene kan til slutt binde og drepe grener eller hele treet.

Årsaken: Spot antraknose er en soppsykdom som retter seg mot korneler. Det sprer seg via vann som spruter sporene fra blad til blad. Det er mer et problem for underetasjes trær enn trær som vokser ute i det fri.

Løsning: Fjern syke grener og blader og kast dem sammen med søpla. Spray sunne vårblomster og løvverk i henhold til etikettens anvisninger med Daconil. Gjenta så snart du ser noen flekker vises på bladene. Også plantebestandige kornelvalg, for eksempel «Appalachian Spring».

Problem #3—Mugg

j-hartman-bugwoodorg_phixr.jpg

Beskrivelse: En hvitaktig film sprer seg på bladene. Berørte blader kan krympe og falle.

Årsaken: Mugg er en sopp. Det er mange forskjellige typer mugg som angriper mange forskjellige planter. Denne spesielle muggen liker dogwoods. Jeg synes det vanligvis dukker opp senere i vekstsesongen, vanligvis på de nyeste bladene, men jeg har sett det på forsommeren også. Som flekk antraknose, foretrekker den trær som vokser i grupper under høye trær. Den liker også kjølig, regnvær.

Løsning: Hvis det dukker opp på sensommeren, la det gå. Det vil ikke gjøre nok skade til å skade treet. Hvis det vises på forsommeren, bør du vurdere å sprøyte i henhold til etikettens anvisninger med neemolje, hagebruksolje eller Natria Disease Control.

Problem #4—Ingen oppblomstring

veikant.jpg

Beskrivelse: Dogwooden din vokser helt fint med mange sunne, grønne blader. Bare ingen blomster.

Årsaken: De vanligste årsakene til at kornel ikke blomstrer er: ikke nok sol (treet vokser i skygge, men blomstrer ikke godt der); treet tørket ut om sommeren og satte ikke blomsterknopper; treet er for ungt til å blomstre; i stedet for å være et navngitt utvalg som «Cherokee Brave» (over), er treet merket bare «hvitt» eller «rosa» og kan blomstre tungt eller knapt i det hele tatt.

Løsning: Gi blomstrende kornel minst en halv dag med sol med lett skygge på ettermiddagen. Vanntre under tørke om sommeren. Kjøp navngitte utvalg valgt for deres enestående skjermer i stedet for navnløse trær som kan gjøre hva som helst.

Problem #5 — Tyggede hull i bark

Kornelborer

Beskrivelse: Dogwooden din har tygget hull i bunnen av treet, eller i mer alvorlige tilfeller dør grener eller faller av.

Årsaken: Kornelboreren, en type møll, spiser på treet som enten er stresset eller skadet. Når barken er skadet, fra ting som luking eller klipping som fjerner barken, kan treet være sårbart for skadedyr som kornellboringen.

Løsning: Hvis angrepet er alvorlig, kan treet vare en eller to sesonger til. For å kontrollere et angrep, bruk et permetrinbasert insektmiddel med gjentatte behandlinger som starter tidlig i mai til juli når møllene er aktive, ifølge Clemson University Cooperative Extension. I mellomtiden er forebygging nøkkelen ved å holde kornelen sunn og forhindre skader i landskapsarbeid.


Kilder

Southern Living er forpliktet til å bruke anerkjente kilder av høy kvalitet for å støtte fakta i artiklene våre. Les våre redaksjonelle retningslinjer for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker innholdet vårt for nøyaktighet.

  1. Clemson Cooperative Extension Home & Garden Information Center. Korneliske sykdommer og skadeinsekter.
  2. PennState-utvidelse. Dogwood sykdommer.
  3. University of Maryland Extension. Trær og busker som ikke blomstrer.