Skip to content

Hva er gjødsel rik på nitrogen?

14 de juli de 2021

Nitrogen er et av de viktigste næringsstoffene for planter: uten det kunne de bokstavelig talt ikke vokse. Helsen deres ville være så svekket at skadedyrsfremkallende insekter og opportunistiske mikroorganismer, som sopp, ville gjøre dem syke. Dette er noe gjødselprodusenter kjenner godt til, som sørger for at produktene deres inneholder denne komponenten som er så viktig for plantelivet.

Men, Hva er gjødsel rik på nitrogen? Hvis du også vil at plantene dine skal vokse sterkt, må du ikke slutte å gjødsle dem med disse gjødselene som jeg indikerer. 😉

Kaffegrut

Kaffegrut

Kast du vanligvis den kaffen som blir liggende i kaffekannen? Du vil ikke ha noen unnskyldning for ikke å gjøre det lenger! Den inneholder høye nivåer av nitrogen, i tillegg til fosfor og kalium, som er de to andre viktige næringsstoffene for riktig vekst og utvikling av planter.

Mat til hunder og katter

Jeg tror for hunder

Mat til hunder og katter, også kalt fôr eller kibble, er rik på protein og mikronæringsstoffer, og inneholder selvfølgelig nitrogen, som sammensetningen av jorden forbedres blir mer fruktbar. Den eneste ulempen er at den bare kan kastes på hagejorden, ikke i pottene, da ellers ville maurene komme raskt og raskt til denne matkilden.

Kyllinggjødsel

Kyllinggjødsel eller kyllinggjødsel

Kyllinggjødsel er ikke bare naturlig, men også Det er en av de beste nitrogenrike gjødselene som finnes, og en av de med raskest effektivitet. Ulempen er at hvis du får den fersk, bør du la den tørke i solen i minst en uke, men ellers vil plantene dine sikkert sette pris på å ha en vanlig matforsyning av denne komposten.

Kjenner du annen gjødsel rik på nitrogen? Å få plantene dine til å vokse spektakulært bra nå du vet er ikke vanskelig 🙂.