Skip to content

Hva er hvitløk?

24 de juli de 2021

Mealybugs De er insekter som ligner på limpet som fôrer ved å suge saften fra et bredt spekter av planter, inkludert innendørs planter, drivhusplanter og mange frukter, påvirker i noen tilfeller prydplanter dyrket utendørs.

Insektene kan svekke planter og noen avgir et klebrig stoff på bladverket, som tillater vekst av svarte sopp.

Vet hva melkefugler kan gjøre med plantene dine

problem med hvitløk

Det er et bredt utvalg av insektarter som angriper dyrkede planter. Disse saksugende insektskadedyrene kan svekke veksten av et bredt spekter av planter. Mange arter avgir et klebrig og sukkerholdig stoff, som har navnet honningdugg, på stilkene og bladene som de spiser på.

Noen arter produserer også mer hvite, voksagtige ovler på stilker og nedre blader. Et vidt utvalg av prydplanter, frukttrær og busker opprettet av planter kan bli angrepet. Mange arter av insekter påvirke innendørs planter eller de som vokser i drivhus eller andre beskyttede steder.

Blant symptomene som kan indikere at det er et angrep fra disse organismer, kan vi finne vekter eller skjell i form av ujevnheter på plantestengler og på undersiden av bladene, er dette de ytre foringene av melkeboller. Tunge infeksjoner kan føre til dårlig vekst, som akkumuleres på bladets øvre overflater. Under fuktige forhold kan dette koloniseres av en ikke-parasittisk svart sopp som er kjent som sotet mugg, hvor noen insekter legger eggene under et dekk av hvite fibre om sommeren.

Ulike kontroller for å drepe hvitluken

mjølkefôring

Biologiske kontroller kan utføres om sommeren i drivhus med parasittiske veps, angriper disse to arter av insekter som påvirker planter, coccus hesperidum og Saisettua coffeae.

En kjemisk spray er mest effektiv mot nyklekkede nymfer. Med organismer som påvirker utendørs er det en ny befruktning per år og mesteparten av tiden eggene dukker opp i slutten av juni. Mealybugs i drivhus eller på potteplanter de reproduserer gjennom hele året slik at alle stadier av livssyklusen kan være til stede samtidig.

Mealybugs kan forbli festet til anlegget lenge etter at de er døde, men den nye veksten må være fri for insekter når de er under kontroll. Løvfrukttrær og roser kan behandles med en rengjøring av trærne gjennom vegetabilske oljer og på en tørr og mild dag i desember for å kunne kontrollere dvale nymfer som dukker opp om vinteren.

De løvrike prydplanter kan sprayes med insektmidlet som kalles acetamiprid, hvor noen av sprayene laget av denne sprayen kan brukes på noen frukter, inkludert eple, pære og fersken.

Sprayer basert på naturlige stoffer og som regnes som organiske er full av fettsyrer og vegetabilske oljer. Disse har svært lite utholdenhet, så du kan trenge mange applikasjoner i løpet av inkubasjonsperioden på melkebuggen, men de kan brukes i alle frukttrær og busker.

Alle arter av insekter har et lag som dekker kroppene når eggene modnes, men med melkeboller eggene legges ute av dette og like under en masse hvite fibre. Du burde vite det voksne er stillesittende, men de nylig klekkede nymferne kryper aktivt på overflaten av planten og spre angrepet.

Blåklokkeinsekter i drivhuset kan reprodusere kontinuerlig gjennom hele året, men artene som angriper utendørsplanter har stort sett en reproduksjon per år.