Skip to content

Hva er imidakloprid og hvordan brukes det?

11 de juli de 2021

At planter kan bli angrepet av mange skadedyr og av mikroorganismer som forårsaker sykdommer er et faktum, men det er også sant at vi i dag har et bredt utvalg av produkter som bekjemper dem. En av de mest brukte er de som bærer Imidacloprid.

Men, Hva er funksjonene og applikasjonene? Hvilke bivirkninger har bruken? Vi skal snakke med deg om alt dette og mer nedenfor.

Hva er imidakloprid?

Ulike produkter med imidakloprid

Det er et stoff som ble designet og patentert av Bayer Cropscience 3. mai 1988 i Tokyo (Japan). Dens insektdrepende egenskaper gjør den lett salgbar; ikke forgjeves, dens effektivitet er veldig rask. Faktisk, det er et veldig bra produkt å bekjempe alle slags skadedyr: det være seg termitter, lopper, kakerlakker, snegler (som den røde sneglen som påvirker palmer så mye) eller maur. I tillegg kan den også brukes til å behandle frø før og under såing.

I dag selges den under forskjellige merkenavn, som Admire, Advantage, Piccus, Prothor eller Seedoprid.

Hva er bruken av den?

Hjemmebruk og hagearbeid

Imidacloprid er et godt og effektivt insektmiddel, som – forutsatt at det brukes riktig – Det vil hjelpe oss med å kontrollere og til og med eliminere praktisk talt alle insekter som ødelegger avlingene, for eksempel bladlus, melkefugler, thrips eller hvitfluer.

Som et systemisk insektmiddel absorberes det av røttene og transporteres av stilkene gjennom xylem (treaktige kar) av planter. Når insektene biter på det, blir de altså beruset og dør.

Eliminering av underjordiske termitter

Termitter som lever under bakkenivå kan forårsake mye trøbbel og irritasjon, ikke bare for avlinger, men også for tremøbler.

For å unngå eller eliminere dem, du må blande mellom 12,5 og 25 g av dette insektmidlet med 15 liter vann. Etter omrøring er den klar for direkte påføring på bakken.

Bekjempelse av skadedyr hos dyr

Hvis du har kjæledyr, har du sannsynligvis kjøpt en antiparasitt som inneholder imidakloprid, kanskje fra merkevaren Advantage. Unngå alltid kontakt med øyne, nese, munn og slimhinner, og følge instruksjonene fra veterinæren til punkt og prikke, det er bra selv som et forebyggende.

Hvilke tiltak må du ta for å kunne bruke det?

Beskytt deg selv før du bruker imidakloprid

Imidacloprid er et stoff som anses som moderat giftig. Jeg kan fortelle deg at jeg gjorde feilen for mange år siden at jeg ikke tok noen sikkerhetstiltak, og jeg hadde huden på fingrene på høyre hånd (den som hadde vært i kontakt med produktet kontinuerlig i nesten en måned) som skjellende .

Selv om hun kom seg bra (huden min er glatt igjen 🙂), fikk det meg til å se at det er veldig, veldig viktig å ta produsentens angitte indikasjoner på alvor, og andre som er …, ja, sunn fornuft:

  • Du må ta på deg gummihansker, om mulig nye, eller hvis de ikke brytes hvor som helst. Unngå for enhver pris at væsken kommer i kontakt med huden.
  • Bruk en ansiktsmaske det gjør heller ikke vondt for å unngå utilsiktet inntak.
  • Ikke bruk den på blåsende dager, for vår egen sikkerhet.
  • Ikke bruk den i full sol, siden ellers ville plantene brenne på grunn av forstørrelsesglasseffekten (det vil si at solstrålene ville brenne dem når de kom i kontakt med produktet som ble festet til bladene). Det er bedre å vente på solnedgang / skumring når stjernen er lav.
  • Hold det borte fra dyr og barn. Idealet er å ha det i et skap som er vanskelig for dem å få tilgang til.
  • Kast den aldri i naturen eller i hager. Det er veldig skadelig.

Hvilke bivirkninger har den?

Reduserer bestanden av bier og humler

Imidacloprid reduserer bipopulasjonen

Imidcaloprid, så vel som resten av neonicotinoider, er stoffer som er så effektive til å bekjempe skadedyr at de også, sannsynligvis, skader insekter som burde ha størst betydning for oss: bier og humler. Begge er et av de viktigste pollinerende dyrene på planeten.; uten dem ville hele menneskeheten være tapt.

Av denne grunn ser vi litt etter litt at forskjellige land regulerer deres handel. Tyskland var den første som forbød behandling av frø med dette insektmidlet, og i Spania ble det utarbeidet en kongelig resolusjon 1054/2002, som regulerer evalueringsprosessen for registrering, godkjenning og kommersialisering av biocider. I 2018 steg han til høye stillinger og var EU selv som forbød det nesten helt (her har du mer informasjon).

Rødhet, skalering og andre helseproblemer

Dette vet jeg førstehånds, og at saken min var ganske mild. Hvis du har kontakt med dette produktet og ikke har noen form for beskyttelse, må du vaske området med såpe og vann så snart som mulig. ellers kan den bli rød, flak eller til og med irritert.

Hvis det inntas, avhengig av dosen, kan du få kortpustethet, indre brennende følelse, oppkast, kramper eller svimmelhet, blant andre. Åpenbart er et legebesøk obligatorisk.

Du har mer informasjon i denne studien.

Planter som er mindre motstandsdyktige mot skadedyr

Bruk av kjemiske insektmidler gjør plantens eget immunsystem svakt, det »sovner». De blir vant til å ta imot dem når de har skadedyr, og ikke å bekjempe disse insektene selv.

Asters er veldig blide blomster

Jeg håper du har lært mye om imidakloprid, samt bruken og bivirkningene.