Skip to content

Hva er kaliumsåpe til?

21 de juli de 2021

Hos Gardening On snakker vi gjerne om alle produktene vi kan bruke for å ha planter med perfekt helse. Selv om en rekke regler med kjemikalier eller mineraler må følges for å unngå problemer, er de veldig nyttige når pottene våre eller hagen vår blir påvirket av skadedyr. Derimot, naturlige er svært effektive for å hindre planter i å måtte håndtere mange insekter som alltid lurer, og de kan til og med bekjempe dem.

En av disse midlene er kaliumsåpe, et økologisk og veldig økonomisk insektmiddel som virker ved kontakt og ikke ved fordøyelsesbesvær, og forhindrer dermed at saften blir beruset.

Hva er kaliumsåpe?

Bruk sprøyter som disse til å behandle plantene dine med kaliumsåpe.

Som av mange anses som det beste insektmidlet som eksisterer, er en forbindelse dannet av kaliumhydroksid (KOH), olje (enten solsikke, oliven, ren eller filtrert og resirkulert) og vann. Etter forsåpningsprosessen, det vil si når alkali (kaliumchlorid) reagerer når det blandes med vann og fett (olje), kan vi bruke kaliumsåpe for å eliminere og forhindre skadedyr fra plantene våre.

Hvorfor bruke den?

I dag bruker vi mange syntetiske produkterdvs. kjemikalier. Disse kan komme til nytte på et eller annet tidspunkt, for eksempel når vi har en pest som dreper avlingene våre, eller når en sopp svekker plantene våre, men de har flere ulemper og de er de er giftige for mennesker. Hvis til og med en enkelt dråpe kjemisk insektmiddel faller på et sår eller kutt, kan det forårsake mye skade, og det er det minste som kan skje med oss. I tillegg er de veldig skadelige for miljøet.

Men med naturlige produkter, selv om det er sant at du må lese etiketten og bruke dem som angitt, er virkeligheten den De er ikke farlige verken for oss mennesker eller for flora og fauna, bortsett fra, selvfølgelig, for de skadedyrene vi ønsker å utrydde. Derfor er det veldig viktig å ha disse som det første alternativet, da dette også bidrar til å styrke plantevernets forsvarssystem.

Med alt, kaliumsåpe er et godt insektmiddel: det er økologisk, det angriper ikke andre gunstige insekter som bier, og som om det ikke var nok kan det brukes på nytt som kompost, for når det spaltes, frigjør det karbonatet av kalium, som kan absorberes av røttene. Det kan lagres enkelt, og viktigst av alt: det er ikke skadelig for mennesker.

Hva er den til?

Fjern bladlus med kaliumsåpe

Dette insektmidlet tjener til å opprettholde helsen til plantene dine i perfekt stand, eliminering av insekter som forårsaker så mye skade, som er bladlus, hvitflue og blåklokke. Det sies til og med at det er effektivt som et soppdrepende middel, som ikke er dårlig i det hele tatt, tror du ikke?

Prisen er omtrent 10 euro en 1 liters flaske. Det kan virke som mye, men i virkeligheten legges det så lite inn at den mengden sprer seg mye.

Hva er handlingsmåten?

Kaliumsåpe opptrer ved kontakt. Dette betyr at når parasitten lander på et område der vi har satt såpen, eller hvis den har blitt dekket av den, vil det skje at skjellaget som beskytter det vil mykne opp og forårsaker død ved kvelning.

Følgelig det er veldig viktig at produktet påføres hele overflaten av planten, spesielt for de mest ømme delene siden de er de mest sårbare områdene.

Hvordan brukes det?

Dracaena

For å bruke det riktig må du fortynn 1 eller 2% kaliumsåpe i vann, og påfør den ved å spraye bladene, og bløt både den øvre delen og undersiden godt. Dette må gjøres i timene med mindre solskinn for å forhindre at solen brenner plantene.

Når skal man behandle planter med kaliumsåpe?

Å være et produkt som ikke etterlater rester, slik at det har en mer varig effektivitet vi må utføre behandlingen ved solnedgang, og bare hvis det ikke er regn eller vind. I tilfelle vi har planten i en gryte, vil det være tilrådelig å holde den skjermet når vi har behandlet den med kaliumsåpe; på denne måten vil vi sikre at det gir deg ønsket effekt.

Det er veldig mulig at vi må utføre flere behandlinger, så vi vil behandle det igjen hver 15. dag i tre til fire måneder.

Hvordan gjøre hjemme?

Hvis vi vil kan vi lage kaliumsåpe hjemme, men Bruk av hansker og beskyttelsesbriller er viktig for å unngå problemer. Når vi har det, trenger vi også kaliumhydroksid, vann og solsikkeolje. Du har det? Vel, nå ja, følg dette trinn for trinn:

  1. Det første du må gjøre er å blande 250 ml vann med 100 gram kaliumhydroksid.
  2. Deretter varmer vi 120 ml olje i en bain-marie.
  3. Deretter må du sakte tilsette oljen til blandingen av vann og kaliumhydroksid.
  4. Deretter blir hele blandingen satt i et vannbad og omrørt i en time.
  5. Til slutt bør 40 gram såpemasse blandes med 60 gram varmt vann. Det rister og, voila!

Hva er fordelene med kaliumsåpe?

Grønne druer

Å være laget ved forsåning med vegetabilske oljer, er det et økologisk produkt som skader ikke frukten Og det er miljøvennlig, Siden det er biologisk nedbrytbart. Videre er det trygt for mennesker og dyr, så det er et sterkt anbefalt insektmiddel når du har barn eller dyr.

Hva tror du? Interessant, ikke sant? 🙂