Skip to content

Hva er lettstelt bonsai?

14 de juli de 2021

Vil du ha en bonsai, men du aner ikke hvordan du skal ta vare på den slik at den ikke dør? I så fall er det beste du kan gjøre å skaffe deg en resistent art, men hvis du ikke vet hvilke som er mest interessante, kan du selvfølgelig ha mange tvil om det. Men, ro deg ned! Den har en løsning.

Jeg skal fortelle deg akkurat nå som er enkle å ta vare på bonsai; det vil si at de som er lokalisert i utlandet og gir dem et minimum av kunnskap som jeg vil gi deg, vil kunne nyte denne verden mye.

Bonsai-liste for nybegynnere

Evergreen

Buxus eller buksbom

Boxwood er en litenbladet plante perfekt for bonsai

Buksbom er en plante hjemmehørende i Europa, Nord-Afrika og Vest-Asia har en ganske langsom vekst, som er perfekt for å overvåke utviklingen. I tillegg, siden den har små blader, er den ideell for å danne bonsai med vertikale stiler, selv om den tilpasser seg praktisk talt alle.

Motstår opptil -5 ° C.

Cotoneaster

Cotoneaster kan brukes som bonsai

Cotoneaster er en busk som er hjemmehørende i de tempererte områdene i Europa, Afrika og Asia som har en lett kontrollerbar vekst- og utviklingshastighet. Den har små blader, og også produserer veldig dekorative hvite eller rosa blomster og noen røde, gul-oransje eller svarte frukter som også tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

Den motstår opptil -7 ° C, men det anbefales å beskytte den litt mot frost.

Ficus

Ficus rubiginosa bonsai, en plante som passer for nybegynnere

Ficus er trær og klatrere som er hjemmehørende i Asia. Den har en langsom vekst, men de er veldig motstandsdyktige planter; faktisk, de er de beste til å begynne med. Det er mange varianter, det å være F. retusa den som er mest anbefalt å ha siden den har små blader og en koffert som lett tykner.

Hardførhet vil avhenge av arten. For eksempel ham F. retusa holder opp til -3ºC, men F. benghalensis eller F. ginseng de støtter ikke frost.

Ligustrum

Ligustrum bonsai, en ideell plante for nybegynnere

Ligustrum er et tre eller en busk som er hjemmehørende i Kina, Japan og Europa Den har blader med en veldig vakker grønn farge. Det markedsføres vanligvis som innendørs bonsai, men realiteten er at den ikke tilpasser seg veldig godt til disse forholdene, og det er derfor jeg har tatt den med på denne listen.

Motstår opptil -2 ° C.

Fallen Leaf

Acer

Utsikt over Acer palmatum bonsai

Lønnetrær er trær eller små trær som er hjemmehørende i tempererte regioner i verden, både Nord-Amerika, Europa og Asia. De har veldig pene svømmeblader som blir røde, gule eller oransje om høsten, som gjør det å ha en bonsai av dem til en fornøyelse.

De motstår frost ned til -7 ° C.

Carpinus

Hornbeam kan også jobbes som bonsai

Hornbeam er et tre innfødt hovedsakelig til Øst-Asia som den har veldig dekorative grønne blader som blir gulaktige toner om høsten. Det er en veldig vakker og interessant plante for nybegynnere, siden det ikke er vanskelig å ta vare på.

Motstår opptil -5 ° C.

Punica granatum

Granateple bonsai, ideell for nybegynnere

Granateple er et lite tre som er hjemmehørende i den iransk-turanske regionen som har veldig små lansettformede blader og rødaktige frukter på ca 5 cm når de modnes. I løpet av høsten han kler seg i sitt gule høsttøy før du går inn i vinterhvilen.

Motstår opptil -4 ° C.

Ulmus og Zelkova

Vakker alm bonsai som du kan ha for et minimum av pleie

Almetrær og Zelkova er hjemmehørende i de tempererte områdene på kloden. De har blader på ca 2-3 cm, med en veldig vakker grønn farge. Vekstraten deres er ganske rask, og jeg kan også fortelle deg at de er nesten uforgjengelige. I løpet av høsten blir gul eller rødlig avhengig av art.

De motstår frost ned til -5 ºC.

Hvilken pleie trenger de?

Kinesisk almbonsai, en plante som gir deg mange tilfredsstillelser

Vi har sett hvilke som er den enkleste bonsai å ta vare på, men … hvilken omsorg har vi å gi for å gjøre dem veldig bra? Vel, hvis du vil vite det, fortsett å lese 🙂:

  • plassering: Utvendig. Avhengig av arten, bør den plasseres i halvskygge (Ficus, Acer, Carpinus) eller i full sol (alle andre).
  • Underlag: det er en blanding som passer for dem alle, og den er 70% akadama med 30% kiryuzuna. Du kan kjøpe den første og den andre.
  • Irrigasjon: du må vanne dem veldig ofte, siden underlaget mister fuktighet raskt, spesielt om sommeren. Derfor bør de vannes hver 1-2 dag om sommeren og hver 4-5 dag resten av året. For å gjøre dette kan du bruke en flaske med hetten du tidligere har boret, eller med en spesifikk vannkanne for bonsai som du kan få.
  • Abonnent: fra vår til sommer må de betales med flytende bonsai-gjødsel i henhold til instruksjonene angitt på emballasjen. Det kan gjøres.
  • Beskjæring: de eviggrønne beskjæres på slutten av vinteren, mens de løvfellende også kan beskjæres om høsten når de har mistet bladet. Vi må fjerne tørre, syke eller svake grener, de som krysser hverandre, de som vokser mot oss, og også de som vokser for mye, må beskjæres.
  • Klemming: Den består i å trimme grenene litt -for den grønne delen-. Det kan gjøres gjennom hele året.
  • Kabling: bare hvis det er nødvendig. På våren blir ledningen plassert og den vil bli sjekket ukentlig slik at den ikke blir innebygd i grenen. Det anbefales å fjerne om vinteren, eller når du allerede har oppnådd det du ønsket 🙂.
  • Transplantasjon: de må transplanteres hvert 2-3 år, om våren.

Har det vært nyttig for deg? Jeg håper at fra nå av kan du glede deg over bonsai-verdenen.