Skip to content

Hva er løvplanter?

13 de juli de 2021

Generelt, hvem de fleste som minst vet hva løvplanter er, siden begrepet «løvfellende» er veldig tilstede i hverdagens vokabular. Nå kan du tro at disse plantevesenene bare mister bladene sine om høsten-vinteren, men … hva om jeg fortalte deg at noen tropiske arter også mister dem en gang på året?

Siden dette er et veldig interessant tema, ville jeg ikke slutte å snakke med deg om det. A) Ja du vil vite mer om løvfellende planter. 🙂

Hva er løvplanter?

Bladløst tre om vinteren

Plantevesener har utviklet seg i lang tid (spesielt siden kambriumperioden), og tilpasser seg mer og mer og bedre til de forskjellige miljøendringene som deres habitater gjennomgår. Derfor, og med tanke på at vi ikke har det samme klimaet over hele verden, kan vi i dag nyte et stort mangfold av planter.

Disse kan klassifiseres på mange måter, men når vi ønsker å designe en hage, er det vi først og fremst er interessert i å vite hva bladens oppførsel er, eller med andre ord: hvis de mister dem alle på et eller annet tidspunkt av år (løvfellende) eller hvis de tvert imot slipper dem litt etter litt (eviggrønne). De første er veldig interessante siden de kan gå tom for løvverk rett før den kaldeste årstiden begynner (Acer sp, Fagus sp, Celtis sp, etc.), eller tvert imot før den varmeste og tørreste sesongen (For eksempel ham Adansonia digitata eller Delonix regia).

Hvorfor skifter bladene farge?

Fagus sylvatica (Bøk) om høsten.

Blader Som vi vet, er i de fleste tilfeller grønne, som er klorofyll. Dette pigmentet, i tillegg til å gi farge, er viktig for planter å fotosyntetisere (det vil si absorbere energi fra solen for å transformere den til energi).

Problemet er at det i tempererte og tørre tropiske områder er mange arter av planter som har valgt å slippe dem. Det kan virke som en drastisk løsning, men det er ikke et veldig alvorlig problem: Når forholdene forbedres, vil de kunne gjenopprette noen av næringsstoffene som ble brukt til å produsere dem.

Men hvorfor skifter de farge? Vel, dette er fordi fordi når plantene merker (enten temperaturfallet eller mangel på nedbør) slutte å mate bladene. Og hvis de ikke får vann, tørker de litt etter litt. Dermed produseres ikke klorofyll lenger. Dette er når andre pigmenter (rødlig, oransje eller gulaktig) begynner å bli mer og mer synlige..

Denne fantastiske transformasjonen av bladfarge etterfølges av bladene.

Hva syntes du om dette emnet? Hvis du trenger eksempler på løvtrær, klikk her 🙂.