Skip to content

Hva er Miyawaki gjenplantingsmetode?

5 de juli de 2021

Hvert år er avskoging, det vil si massiv hogst av trær, et problem som blir verre og verre. Enten det er fordi du vil gjøre disse landene til dyrkingsfelt eller i urbane områder, ser disse plantene og dyrene som bor i dem hvordan deres habitater endres av mennesker i en svimlende hastighet. For å gi deg en idé antas det at gjennomsnittlig 20 millioner hektar skog går tapt hvert år.

Av denne grunn er det viktig, om ikke presserende, å finne løsninger, siden ellers vil mange arter (av dyr og planter) utryddes før vi vet ordet av det. Nå må disse løsningene, disse tiltakene, være virkelig effektive. Så Vi skal fortelle deg om Miyawaki gjenplantingsmetode, som har sine fordeler … men også dens ulemper.

Hva er Miyawaki gjenplantingsmetode?

Ved å plante trær sammen får du dem til å vokse raskt

Det er en metode som er utviklet av en mann ved navn Akira Miyawaki av japansk opprinnelse i løpet av 70-tallet. På den tiden innså han at skogene i landet hans tar fyr, og at de også har andre svakheter, for eksempel været De tar tid å regenerere, som vanligvis er lang. Til dette må det legges til at tømmerhuggere foretrekker å dyrke raskt voksende trær med godt treverk, planter som også tar fyr raskt.

Fra dette Etter å ha studert de forskjellige artene han kunne dyrke i sitt område, utviklet han en metode for å dyrke dem og få dem til å vokse 10 ganger raskere enn monokulturer foretrukket av tømmerindustrien.

Hvem er Miyawaki?

Miyawaki er en botaniker og ekspert på planteøkologi som har plantet mer enn 40 millioner trær over hele verden, studere hver region for å forstå og redusere miljøpåvirkningen, og dermed være i stand til å skape skog. I 2006 vant han Blue Planet-prisen, som skulle bli Nobelprisen for miljøet.

Noen selskaper har ansatt ham for å lage små skoger i fabrikkene, som Toyota.

Hva er det basert på?

I naturen, Uten noen form for menneskelig inngripen kan et fruktbart land bli en skog på maksimalt 1000 år. Hvis mennesker griper inn i det samme området, det vil si hvis de har ansvaret for å plante og ta vare på disse trærne, blir tiden redusert til 100 år.

Vel, med Miyawaki-metoden, perfeksjonert av Shubhendu (en industriell ingeniør som møtte Miyawaki mens han var hos Toyota), disse årene reduseres enda mer: til 10.

Hva er trinnene å følge for å ha en «Miyawaki-skog»?

For å få et stykke land til å bli en skog, er det nødvendig å følge disse trinnene uten å hoppe over en eneste:

Jordstudie

Vi må kjenne landet vi har, dets eiendommer, manglene det har. Det er der plantene vil vokse, så hvis vi ikke har denne informasjonen, vet vi ikke hvilken art vi skal plante, eller om vi må ta noen tiltak for å gjøre landet egnet for prosjektet vårt.

Identifiser urfolks planter

Dette er en annen veldig viktig ting vi må gjøre. Det er ikke verdt å sette planter som vi liker hvis vi ikke først finner ut om de er typiske for området eller ikke. De autoktone er de som allerede er forberedt på å leve og leve godt i din region. Hvis eksotiske planter plantes, må du alltid ta godt vare på dem, akkurat det du ikke bør gjøre i en «Miyawaki-skog».

Endre jordens overflatelag

Målet er å legge en god mengde kompost av organisk opprinnelse slik at den kan tjene som mat for plantene de første årene. Som en kompost av denne typen kan du bruke gjødsel fra planteetende dyr, kompost, grønn gjødsel, guano, orm humus, …

Planter plantene sammen

Når bakken er klar, er det på tide å plante trærne tett i tett. På denne måten, de vokser mye raskere, så tiden du må vente på å se en frodig skog blir kortere.

Vann og luke

I løpet av de to første årene, du må vanne plantene slik at de kan rote godt. Det er også nødvendig å fjerne urtene, siden det ikke vil være så mye konkurranse på denne måten.

Fordeler og ulemper med Miyawaki-metoden

En ung skog har planter i full vekst

Nå som vi har sett hva det er, la oss nå snakke om fordelene og ulempene. For selv om det først virker som en veldig interessant metode, er det visse detaljer som ikke overbeviser deg når du undersøker den grundig.

Fordel

  • Du klarer å skogplante et felt på kort tid. Uten tvil er dette interessant: å gi liv til et forlatt parti er noe som bidrar mye til å forbedre livene til dyr (insekter, fugler osv.) Som ønsker og / eller trenger et trygt miljø å leve i.
  • Du trenger ikke komplisert pleieSiden du planter innfødte arter, trenger du ikke å bekymre deg for mye for dem. Disse plantene er forberedt på å motstå klimatiske forhold og terrengforholdene i ditt område.
  • Mindre økonomiske utgifter. Dette er knyttet til det ovennevnte: en plante som tar vare på seg selv «alene», vil ikke tvinge deg til å bruke penger på vedlikeholdet, noe som for eksempel betyr at du kan spare på gjødsel.
  • Kjemiske plantesundhetsprodukter brukes ikke. I tilfelle jorden må gjødsles, må organisk gjødsel brukes; og hvis de skal behandles mot skadedyr, vil hjemmemedisiner eller plantesundhetsprodukter som er godkjent for økologisk jordbruk, bli brukt.
  • Det er fint. Et grønt landskap er mer behagelig å se enn en ørken. Faktisk er resultatene virkelig fantastiske. Du kan se dem her. (Afforestt er en organisasjon der det plantes skog i India ved hjelp av Miyawaki-metoden).

Ulemper

  • Konkurranse om plass og næringsstoffer kan være brutal. Det er dette som får trær til å vokse så raskt. Ja, de vokser vertikalt, og det kan sees på som en frodig skog, men … koffertene deres er etiolert, det vil si at de forblir tynne.
  • Et etiolert tre vil falle raskere. Et sterkt vindkast, skadedyr tiltrukket av plantens voksende svakhet. Alt kan føre til at denne skogen slutter livet sitt tidlig.
  • Det kan være nødvendig å fortsette å betale … alltid. Trær, selv om de er urfolk, hvis de er plantet i stort antall og nær hverandre, kan de begynne å ha ernæringsmessige mangler. Bladene kan for eksempel bli gule og falle på grunn av mangel på jern.
  • Det er en svært brannfarlig skog som kan spre seg raskt. Det er ikke noe mysterium at når mange planter plantes sammen, har de høy risiko for å brenne. Og hvis en brann starter, vil brannen passere fra ett anlegg til et annet i høy hastighet, siden dets neste offer vil være noen få centimeter fra det som brenner i det øyeblikket. I et land som Spania, hvor tørke er et alvorlig problem på mange punkter, vil det derfor være nødvendig å tenke to ganger om det er verdt det eller ikke.

Og du tror du?