Skip to content

Hva er muldvarp cricket og hvordan bekjemper du det?

8 de juli de 2021

Planter kan bli påvirket av et bredt utvalg av insekter som kan skade dem alvorlig. Selv om noen av de farligste lett forhindres ved å holde dem godt ivaretatt, er det dessverre andre som vil gi oss litt hodepine, som f.eks. føflekk cricket.

Løkskorpionen, det andre populære navnet, er en veldig god burrower. Den kan trenge inn i fuktig jord opp til 15 centimeter dyp, noe som er mer enn nok til å ødelegge rotsystemet til de fleste planter. Er det noen måte å unngå det?

Hva er en molcricket?

Mole cricket er ufarlig

Det er et grillothalpid insekt hvis vitenskapelige navn er Gryllotalpa gryllotalpa hjemmehørende i Vest-Europa og Nord-Afrika, selv om det i dag også finnes i Øst-Asia, Sør-Amerika og det østlige USA. Pansret i utseende, den har en robust brun kropp, 35-41mm lang hos menn og 40-46mm hos kvinner.. Disse er viet til å grave ut underjordiske gallerier der de begraver eggene sine, mens hannene gjør dem slik at sangen deres blir sterkere og mer attraktiv for hunnene.

Mating på røtter, pærer, knoller og hals, de utgjør et alvorlig problem for planter. Når vi gjør det, vil vi se det de danner fjell ved siden av hullene, og etter hvert som dagene går vil planten gulne.

Hvordan fjerne molcricket fra hagen?

Hvis vi ønsker å eliminere føflekkrikketen eller løkskorpionen fra hagen, og dermed holde plantene beskyttet, må vi huske at de om vinteren forblir sløv; Derfor blir det om våren og til høsten når de blir sett.

I prinsippet, hvis det er få eksemplarer, vil de ikke forårsake mye skade, men et stort antall av dem må bekjempes og kontrolleres. For det, Vi anbefaler å blande vann og kaliumsåpe og påføre det i inngangshullet til huset ditt.

Rett etter at de kommer til overflaten, kan vi fange og slippe dem på et naturlig sted borte fra hagen.

En annen måte å bekjempe dem på er grave små hull omtrent 12 inches dype og fylle dem med en blanding av like store deler halm og gjødsel I løpet av høsten. Insektene kommer inn og de lave temperaturene vil gjøre resten.

Hvilken skade forårsaker den?

Som vi har sagt, vil noen få ikke skade mye, men hvis vi har skadedyr, vil avlingene ha det vanskelig. Dette lille dyret spiser på røttene, knollene, pærene og nakken på planterDerfor kan de færreste være stille i nærvær av føflekkrikketten.

Videre, hvis vi liker en hage, vil det anbefales på det sterkeste å ta forebyggende og / eller helbredende tiltak, siden løk, gulrot, reddik, potet og lignende planter er sårbare for angrep.

Kan det være bra å ha noen i hagen?

Insekter spiller en veldig viktig rolle i økosystemer, så vel som i hager og frukthager. I det spesifikke tilfellet med løkskorpionen, det er interessant å vite det også spiser på billelarver, som er skadelige for planter.

Så ja, hvis du har noen eksemplarer av denne arten, og så lenge den er innfødt til stedet der vi bor, kan det være veldig positivt for hagen og frukthagen.

Hvordan er føflekkrikketbittet?

Mole cricket eller løkskorpionen sies å være farlig, så mye at hvis den biter deg, kan den til og med forårsake død. Men sannheten er det det er helt ufarlig. Den er lett å forstå, og munnen bruker den bare til graving og fôring. Ikke noe mer.

Så du trenger ikke å bekymre deg for dette i det hele tatt. 😉

Mole cricket lever blant planter

Har det vært nyttig for deg?