Skip to content

Hva er mycelium?

4 de juli de 2021

Hvis du noen gang har hatt soppplanter du har kanskje sett en slags hvite fibre eller «tråder», enten i bagasjerommet, røttene og / eller i bakken. Dette er kjent som mycelium, og det er en indikator på at infeksjonen har avansert mye, så for å redde dem er det nødvendig å ta hastetiltak, selv om man vet at sjansene for å overleve raskt avtar.

Det er derfor et advarselsskilt om at plantene ikke har blitt tatt godt vare på, eller at de kanskje blir dyrket i miljøer med for høy luftfuktighet for dem. Men, Når begynner de å produsere dem, og hva skal jeg gjøre for å redde avlingene?

Hva er definisjonen av mycelium?

Sopp produserer mycelium

Selv om vi allerede har gitt deg en, skal vi grave litt dypere i tilfelle du er nysgjerrig på denne viktige delen av sopp. Vi vil, myceliet er et sett med hyfer, det vil si av filamenter som er en del av den vegetative delen av disse mikroorganismene. Disse vokser raskt, med en hastighet på mer eller mindre 1 millimeter per time, slik at de kan okkupere hele overflaten av underlaget på få dager hvis værforholdene er gunstige.

Men selv om de kan virke uforgjengelige, i virkeligheten de er veldig sårbare for tørke, ettersom de ikke har cutins -de er store molekyler (makromolekyler) som består av en stor mengde langkjedede fettsyrer som ender opp med å skape et stivt beskyttende nettverk. På den annen side, ja det De er i stand til å absorbere stoffene som er oppløst gjennom fenomenene osmose. Dette betyr at mange planter har etablert symbiotiske forhold til sopp, for eksempel orkideer.

Det er også viktig å vite det det er to typer sopp: de som produserer hyfer med splittelser eller septa, og de som ikke gjør det. De første er de såkalte overlegne soppene, som er flertallet av sopp med sopp, slik som de av slekten Agaricus; på den annen side er sistnevnte de laveste, som er mange av de parasittiske soppene som påvirker planter, som mugg.

Hvordan klassifiseres mycelium og hva er dets funksjon?

Det er to typer mycelia: reprodusentersom vokser på overflaten av underlaget og som, som navnet antyder, er ansvarlige for å produsere nye mycelier; og vegetativ, som er de som vokser nedover og er ansvarlige for å absorbere næringsstoffer.

Men selvfølgelig, hver handling har sine konsekvenser, som kan være positive eller negative. I tilfelle parasittiske sopp stjeler myceliet ofrene sine, kommer inn i kroppene deres gjennom noe mikrosår og invaderer dem raskt.

På den annen side, hvis vi snakker om for eksempel mycorrhizae, som er symbiosen mellom en sopp og røtter, hjelper førstnevnte sistnevnte med å absorbere vann og næringsstoffer (nitrogen og fosfor, mer enn noe annet), mens soppen av noen får sukrose, stivelse og glukose for å overleve.

Hva er formen på myceliet?

Mycelium sett fra mikroskopet

Mycelium kan ha to forskjellige former, avhengig av om det produseres av høyere eller lavere sopp. Når det gjelder førstnevnte, myceliet ditt kan se ut som en arterie, med flere grener. Men hvis det er fra en lavere sopp, vil den ikke ha noen deling.

Hvordan produsere soppmycelia?

Hvis du for eksempel trenger å studere myceliet, du kan produsere det selv om våren eller sommeren ved å følge disse trinnene:

  1. Først og fremst må du fylle et brett eller en gryte med hull i basen med nytt underlag, som dette de selger.
  2. Vann så slik at det er godt gjennomvåt.
  3. Plasser deretter sporene på underlaget. Ettersom de ikke blir sett med det blotte øye, og for ikke å risikere å miste dem, kan du så dem med innpakningen -open-.
  4. Til slutt plasserer du brettet eller gryten i et område med lite lys, og spray underlaget med vann for å holde det fuktig.

Dette er det ideelle alternativet, men hvis du har en plante som har blitt vannet for mye, kan den ha eller snart ha mycelium et sted på kroppen.

Hvor lenge varer myceliet?

Hvis det gjøres i laboratoriet, under kontrollerte forhold, Morelas kan ta en dag mens Agaricus en måned å dekke en petriskål, som er en rundformet glass- eller gjennomsiktig plastbeholder med lav høyde (ca. 2 centimeter) og en diameter på ca. 5-7 centimeter som brukes til å dyrke og studere oppførselen til forskjellige mikroorganismer.

Hva skal jeg gjøre hvis en plante har mycelium?

Pulveraktig mugg er en soppsykdom

Når vi ser mycelium på planter, må vi raskt tenke at de sannsynligvis har blitt vannet mye mer enn nødvendig, og / eller at de har blitt utsatt for høy luftfuktighet. Derfor er det viktig at du gjør følgende:

  • Stans vanning midlertidig. Du bør ikke motta mer vann, da det bare vil gjøre situasjonen verre.
  • Fjern planten fra potten, og pakk rotkulen med absorberende kjøkkenpapir. Hvis det blir raskt vått, ta det av og ta på deg et nytt. La den stå på et tørt sted uten direkte lys.
  • Den neste dagen, fjern papiret og plant det i en ny gryte med sterilt (nytt) underlag.
  • Behandle det med soppdrepende middel.

Hvis du mistenker at det er dårlig på grunn av høy luftfuktighet, anbefales det også sterkt at du som underlag legger en som drenerer vannet veldig bra: pimpstein, akadama, kokosfiber (til salgs) eller lignende.

Her har du mer informasjon:

Hva syntes du om dette emnet?