Skip to content

Hva er og hva er aluminiumsulfat for planter?

13 de juli de 2021

Selv om vi i dag finner jernsulfat som beskytter aluminium, er aluminiumsulfat i kalksteinjord fortsatt veldig viktig for at visse planter skal vokse uten problemer. I tillegg har den en ganske billig pris, og bruksmåten er veldig enkel.

Men, Hva er dette produktet egentlig til for, og hvordan brukes det?

Hva er det?

Aluminiumsulfat eller aluminiumoksydsulfat er saltet av aluminium, som er presentert i granulær form, hvit i fargen, men kan også være brun hvis jerninnholdet er større enn 0,5%. Den har en tetthet på 2,672 g / cm3 og en molarmasse på 342,150 g / mol. Den har mange bruksområder, for eksempel:

  • Fjerner urenheter fra bassengvann
  • Det gjør vannet drikkbart, det vil si det renser det
  • Kan forbedre den blålige fargen på hortensiablomster

Hva er dosen for å bruke den på planter?

Hvis vi vil bruke den til planter, må vi følge instruksjonene som er angitt på emballasjen. Hvorfor sier jeg dette? Fordi det vil avhenge av merkevaren, konsentrasjonen og andre faktorer som er utenfor min kontroll for å sette en høyere eller lavere dose. Uansett, for å ha mer eller mindre en idé om dosen, må du vite det vanligvis fortynnes en liten spiseskje (ca. 10 gram) aluminiumsulfat i en liter vann hver 15. dag.

Har du ulemper?

For planter kan du ha dem. En høyere dose enn anbefalt vil påvirke rotsystemet og derfor resten av planten., som vil bli sprø ettersom den har et mindre volum røtter. Det er derfor det er nødvendig å vite hva vi kjøper og hvordan vi kan bruke det godt, siden vi på denne måten vil unngå å måtte kaste pottene våre i komposthaugen.

Hvor får man kjøpt?

Den kan kjøpes i barnehager og hagesentre, og også ved å klikke på den.

Blå blomsterhortensia

Syntes du dette emnet var interessant?