Skip to content

Hva er og hva er katt av planter?

10 de juli de 2021

I planteverdenen er det forskjellige typer blomsterstand eller grupper av blomster, og en av de vakreste eller nysgjerrige er kjent som katter, siden de vanligvis er hengende og / eller virkelig vakre farger.

Det er mange planter, og spesielt trær, som produserer dem, så jeg skal forklare deg nedenfor hva er katter og hvilken funksjon har de.

Hva er de?

Fagus sylvatica blomster

Som vi forventet, kan blomster omgrupperes på forskjellige måter, avhengig av arten som produserer dem. Et catkin er en pigg av samme kjønn artikulert av basen som består av enkle blomster, uten kronblad eller kronblad; faktisk, de feminine har bare stigma og de maskuline støvdragere.

De dukker alltid opp om våren før bladene eller under spiringen, og blir pollinert av vinden, som bærer pollen – som er veldig rikelig – fra en plante til en annen.

Hva er plantene som produserer dem?

Generelt sett kan vi si at alle de som er innenfor underklasse Hamamelidae, og innenfor Salicaceae og Fagaceae familier. Noen eksempler er:

  • Fagus: kjent som bøk, som er løvtrær som hovedsakelig kommer fra tempererte regioner i Europa, og når høyder på 2 til 20 meter, og enda mer. Se fil.
  • Trollhassel: kjegler som trollhassel eller heksekost, er busker eller små trær som er hjemmehørende i Nord-Amerika og når en høyde på 2 til 7 meter. Se fil.
  • Salix: kjent som pil. De er løvfellende eller eviggrønne trær – avhengig av arten og klimaet – som vokser i Eurasia. De når høyder på ca 10-15 meter.

Hvilken funksjon har de?

Hamamelis blomster

Catkins har samme funksjon som enhver annen blomst: bli pollinert til frukt og at dermed en ny generasjon kan vokse. Ulempen er at ettersom pollen de har er veldig rikelig, kan det forårsake allergiproblemer for sensitive mennesker.

Jeg håper dette emnet har virket av interesse 🙂.