Skip to content

Hva er og når oppnås treavlinger?

21 de juli de 2021

En relativt enkel og rask måte å skaffe nye eksemplarer fra plantene våre på er å multiplisere dem med stiklinger, som er stykker av grener satt til rot. Det er også veldig økonomisk, siden du bare trenger rothormoner, en gryte eller beholder med hull som overflødig vann kan komme ut gjennom, og selvfølgelig en plante du kan kutte.

Av alle typene det er, er noen av de enkleste å få tak i woody stiklinger, det vil si de som allerede har lignifisert. Men, Vet du når de fås og hvordan de plantes? Ikke? Du får vite det med en gang.

Når og hvordan oppnås treavlinger?

Woody stiklinger blir vanligvis oppnådd om våren, før planten gjenopptar veksten. I det øyeblikket kan en gren kuttes uten frykt for at den vil miste for mye mengde saft, og samtidig vite med sikkerhet at vi vil ha større sjanse for at den slår rot. Dessverre kan vi aldri være 100% sikre på at flaks smiler til oss, da dette påvirkes av ulike faktorer (vanning, underlag, plassering).

Den riktige måten å skaffe dem på er å kutte en gren som måler minst 40 centimeter med en håndsag som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, og lager en skrå kutt (ikke rett).

Hvordan plantes de?

Pottede treavlinger

Når de woody stiklingene er oppnådd, er det på tide å sette dem til rot. For det, vi vil fukte basen med vann og deretter impregnere den med rotende hormoner, enten pulver eller væske. Dermed vil det være veldig mulig for dem å slå rot. Slik at alt går enda bedre, Vi vil plante dem i en gryte med et veldig porøst underlag, for eksempel akadama blandet med 30% kiryuzuna. Disse typer underlag, som er vulkansk sand av middels stort korn, vil tillate at skjæringen og dens fremtidige røtter alltid blir luftet, noe som vil forhindre at det oppstår sopp.

Endelig, vi plasserer dem i et område beskyttet mot direkte sol og vi vanner omtrent tre ganger i uken.

Ved å følge disse tipsene, kan stiklingene våre rote etter 1-2 måneder.

Lykke til!