Skip to content

Hva er omsorgen en bonsai skal ha

14 de juli de 2021

Bonsai er et tre som har blitt bearbeidet i mange år – noen ganger i århundrer – og som dyrkes i et mindre og mindre høyt brett. Men når det kommer til stykket, kan det være en veldig kompleks oppgave å ta vare på den og holde den i så god stand.

Likevel håper jeg at fra nå av vil det være mindre for deg etter å ha forklart hvilken pleie en bonsai skal ha. 🙂

Hvor skal den plasseres?

Azalea bonsai i blomst

Bonsai er en av de mest delikate plantene vi kan finne i en barnehage. For å hjelpe deg med å tilpasse deg bedre det er nødvendig å plassere den utenfor, i halvskygge. Nå må du vite at det er arter som er veldig kule, for eksempel Serissa phoetida eller de av Ficus-slekten som må beskyttes mot lave temperaturer ved å plassere dem i et hjem borte fra trekk.

Hvor ofte må du vanne den?

Hyppigheten av vanning vil variere avhengig av sesongen i året vi er, samt plasseringen av bonsai. Således, hvis vi har den i full sol om sommeren, kan det være nødvendig å vanne den hver 1-2 dag og resten av året hver 4-5 dag; På den annen side, hvis det er innendørs i løpet av den varmeste tiden av året, må det vannes hver 2-3 dag og en gang i uken om vinteren.

Du må vanne ovenfra, det vil si å vanne landet. Bare i løpet av sommersesongen kan vi bruke skuffemetoden, det vil si å fylle et brett med vann og plassere bonsai inni i ca 30 minutter for å absorbere vannet.

Må det betales?

Selvfølgelig. Fra tidlig på våren til sensommeren Det anbefales å gjødsle med flytende bonsai-gjødsel i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen.

Når skal du transplantere den?

I løpet av det første året vil det være bedre å ikke transplantere det. Men fra det andre og hvert annet år må vi gjøre det på slutten av vinteren, når veksten ennå ikke har gjenopptatt (eller med andre ord når knoppene ennå ikke har hovnet opp). Slik gjør du det.

Krever det beskjæring?

Ikke mer enn nødvendig. Når vi kjøper en bonsai eller et bonsai-prosjekt, tar vi vanligvis en plante som allerede har en definert stil, vi trenger bare å bekymre oss for å trimme grenene som går ut av den stilen.

Bonsai

Trenger du mer info? Klikk her.