Skip to content

Hva er pekannøtter og hva er det til?

13 de juli de 2021

Når de nevner noen ord som vi aldri har hørt, kan vi bli overrasket, men når de forklarer betydningen for oss, kan overraskelsen vår bli interessert … spesielt når det gjelder planter. Og dette er hva som har skjedd med mange av oss og som vil skje med oss ​​med begrepet pekannøtter.

Når vi undersøker om plantenes vesen som produserer denne frukten, det er lett å bli overrasket. Du tror ikke på meg? Vel, jeg inviterer deg til å lese denne artikkelen. 😉

Opprinnelse og egenskaper

Carya illinoinensis tre

Pekannøtten er frukten av et løvfellende og monoecious tre (det er mannlige føtter og kvinnelige føtter) som antas å være hjemmehørende i det sørøstlige USA som når Mexico. Imidlertid har det blitt dyrket så lenge og i alle tempererte regioner i verden (unntatt Europa) at opprinnelsen fremdeles ikke er veldig klar.

Dens vitenskapelige navn er Carya illinoinensis, Y kan nå 60 meter i høyden. Barken på kofferten er lys grå eller brun og dekket med vekter. Bladene er oddetvette, glatte eller med korte hår, måler 40 til 70 cm og har 2-16 x 1-7 cm ovale lansettformede brosjyrer med en takket kant.

Hannkatter er hengende og er omtrent 20 cm lange; kvinnelige blomsterstander er gruppert i terminale pigger. Frukten er en valnøtt, kjent som en pekannøtt, brun i fargen, eggformet ellipsoid, 2-6 x 1,5-3 cm. Øst den er spiselig.

Hva er bekymringene?

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

  • plassering: ute, i full sol. Den må plantes i en avstand på 6-7 meter fra vegger, vegger og andre.
  • Land: det er likegyldig så lenge de er fruktbare og har god drenering.
  • Irrigasjon: 3-4 ganger i uken om sommeren og litt mindre resten av året.
  • Plantetid: på våren.
  • Multiplikasjon: av frø om høsten.
  • Rustikk: støtter opp til -18 ° C. Den kan leve i områder med noe varme klimaer, der minimumstemperaturen er -1 ° C og maksimum 38-39 ° C.

Hvilke bruksområder har den?

Pynt

Treet har høy dekorativ verdi. Brukes som isolert prøve, siden det over tid bare gir veldig god skygge.

Gastronomisk

Pecan dessert

Pekannøtter Den kan spises fersk eller i bakverk som fyll for brød og andre desserter som den berømte «pecan pie» fra USA, eller «mutterpannekake» fra Mexico.

Medisinsk

Frukten brukes som snerpende.

Tre

Tre er mye brukt for å lage gårdsredskaper, møbler, ski, buer og golfkøller.

Hva syntes du om dette treet og frukten, pekannøtten?