Skip to content

Hva er pigg?

10 de juli de 2021

Hvis du har et familiemedlem som har viet en god del av fritiden til å dyrke forskjellige planter i hagen, for eksempel en bestefar eller bestemor, eller en onkel eller tante i en viss alder, er det veldig sannsynlig at de har fortalt deg det om det. piggete av plantene og av problemet som kan anta.

Men ikke bekymre deg, hvis ordet ikke høres ut som noe for deg eller du vil oppdatere minnet ditt, så skal vi snakke langt om emnet 🙂.

Hva er meningen med eared?

«Spike» er et ord som kommer fra «pigg», som refererer til blomsterstandene eller blomstergruppene til visse planter, for eksempel frokostblandinger. Når vi snakker om å la et bestemt eksemplar samle hvis livssyklus er årlig (det vil si at det spirer, vokser, blomstrer, bærer frukt og dør om noen måneder), mener vi at vi kommer til å vente på at den skal gi frø før vi fortsetter å kutte den.

Og det er at «eared» betyr nettopp det: la den vokse til den modnes og gir sine egne frø. Men vær forsiktig, det kan også referere til et ungt tre som er veldig høyt, selv om det ikke er et begrep som, etter min erfaring -Jeg kan være galt-, brukes mye i den arboricultural verdenen, sammenlignet med det som brukes i verden. hagebruk (frukthage).

Når er det interessant og når ikke?

Salat dyrket i hagen

Det avhenger mye av våre egne interesser. Jeg forklarer: hvis vi ser at vi kommer til å ha en anstendig høst, kan vi legge igjen noen planter som fullfører livssyklusen og ta når frøene er klare til å så dem i neste sesong.

Men hvis vi ser oss selv i motsatt situasjon, må vi kutte blomstene så snart de kommer ut slik at plantene bruker energi på vekst og utvikling av bladene og røttene, for eksempel med en saks (kjøkken til for eksempel hvis vi ikke har beskjæring).

Jeg håper du syntes dette emnet var interessant 🙂.