Skip to content

Hva er planteendoterapi?

6 de juli de 2021

De planteendoterapi Det er en veldig interessant plantesanitær behandling, spesielt når det gjelder behandling av trær og palmer som bor i urbane sentre, og som av en eller annen grunn har blitt syke eller er ofre for en stor pest.

Og det er ikke bare bra for dem, men også for mennesker. Faktisk kan hvem som helst gå forbi planten mens den får sin «medisin», og uten å bruke noen beskyttende tiltak! La oss vite hva den består av.

Hva er planteendoterapi?

Xylem og floem

Forklart i et nøtteskall, planteendoterapi Det er en fytosanitær behandling som består i å injisere fytosanitært produkt (insektmiddel, soppdrepende middel, akaricid, …) eller næringsstoff i trær og palmer via vaskulær vei; nærmere bestemt direkte til xylem. Xylem, eller tre som det også er kjent, er et lignifisert vev der væsker transporteres fra en del av planten til en annen.

Det kan nesten sies at de som har ansvaret for å utføre denne typen behandling er leger fordi de, i likhet med dem, sprøyter stoffet som kan redde livene sine i en «vene». Men det er derfor det må tas i betraktning at for at det skal være effektivt, er det viktig å kjenne xylemet godt, så vel som problemet den aktuelle planten har. På denne måten vil du kunne vite hva det er du virkelig trenger.

Hva er fordelene?

Fordelene er få, men veldig interessante, spesielt og som vi sa i begynnelsen, hvis planter som er offentlige og / eller tungt reiste steder må behandles. For eksempel:

Det er effektivt mot flere skadedyr og sykdommer

Endoterapi kan drepe hvitluken

Det er mye brukt mot furutoget, den røde palmevevilen, bladlus, stamme og / eller grenkjedelige insekter, gruvearbeidere, hvite fluer, melkeboller, avblåsere og en lang osv.

Det påvirker ikke faunaen eller floraen

Produktet injiseres i bagasjerommet, altså verken spray eller forstøvning er nødvendig. Dermed er det garantert at «plantemedisinen» bare vil bli mottatt av planten som må behandles, uten å sette andre eller seg selv i fare.

Det er ikke nødvendig å ta overdreven beskyttelsestiltak når du bruker den

Når du skal bruke et plantesundhetsprodukt av kjemisk opprinnelse, forteller etiketten deg mange ganger at du bør bruke hansker som et minimum, og noen ganger til og med briller og spesielle klær. Vel, med endoterapi skjer ikke dette. Å ta på engangshansker for å unngå forurensning av utstyret er mer enn nok.

Ingen vannforbruk

Vann er en veldig dyrebar vare (eller det burde være). Når du skal utføre en planteendoterapi-behandling, trenger du ikke vann, som, du kan hjelpe til med å ta vare på miljøet og naturressursene i ditt område.

Produktet vedvarer i anlegget

Har det noen gang skjedd deg at du brukte et insektmiddel en dag, for eksempel, det gikk 3-4 dager, og du la ikke merke til at det hadde mye (eller ingen) effekt? Hvis det i løpet av den tiden regner … farvel til behandlingen. Med endoterapi vil ikke dette skje med deg. Fra det første øyeblikket xylem gjør jobben sin, det vil si at den transporterer væsken til resten av anlegget, vil den begynne å tre i kraft.. Og tingen vil ikke endre seg før du har absorbert alt stoffet.

Typer av endoterapeutiske metoder

Avhengig av hvordan de gjøres, har tre typer metoder blitt utviklet:

  • Etter tyngdekraften: hull er laget i stammen med en diameter på ca 4 mm og etterlater et skille mellom dem på 30-40 cm, i en høyde på 80-100 cm fra bunnen av treet. Trykket som må utøves når du injiserer produktet, er 0,2 bar, og mellom en injeksjon og en annen må det gå mellom 20 minutter og 24 timer.
  • Ved mikropress: hullene må lages i nakken på treet, de må måle ca 4 mm i diameter og det må være en avstand på 12-15 cm mellom dem. Trykket vil være 0,5 bar og «medisinen» vil bli injisert hvert 20. minutt til 24 timer.
  • Ved press: hull mellom 3,5 og 6 mm i diameter vil bli laget, og etterlater en 3-4 centimeter skille mellom dem, og i en avstand på 80 til 100 centimeter fra bunnen av anlegget. Tiden mellom en injeksjon til en annen vil variere fra 3 til 30 minutter.

Hva trenger du for å utføre en planteendoterapi-behandling?

Endoterapi består i å injisere behandlingen i kofferten

Du trenger i utgangspunktet følgende:

  • Endoterapisett: dette vil inneholde en spesiell sprøyte, kontakter og beholder som vil inneholde fytosanitært produkt.
  • Fytosanitært produkt: insektmiddel, gjødsel, …
  • Bore: med en liten borekrone (ikke mer enn 6 mm) for å gjennombore stammen på treet eller palmer.
    MERKNAD: I noen tilfeller vil ikke boret være nødvendig, avhengig av settet.
  • Hansker: engangsbruk som du kan holde alt utstyret rent.
  • Noe kunnskap: å forstå hvor xylem er og hvilket produkt som skal brukes i hvert tilfelle er viktig for at denne behandlingen skal være effektiv. Det anbefales faktisk å ta et kurs med endoterapi.

Vi håper det har vært av interesse for deg.