Skip to content

Hva er plantingen av en plante?

5 de juli de 2021

Det er mange planter som produserer suger. Det er de som foreslår at disse skal fjernes slik at det ikke skapes konkurranse mellom dem og »moderplanten», selv om vi bare vil anbefale dette hvis de var i en gryte, siden det i en hage er vanskeligere å gjøre det hvis de har nok plass.

Men, Hva er plantingen av en plante? Hva er deres egenskaper?

Hva er definisjonen av sapling?

Plantingen av en plante har flere betydninger:

Barn

Haworthia spire suger

Avkommet til en plante er, på daglig tale, sønnen eller avkomene til den samme. Det kan også sies at det er en knopp eller en knopp. Når de spirer, er delene veldig ømme, men de vokser vanligvis raskt. Noen arter, spesielt de som er urteaktige eller sub-busk, når disse barna størrelsen på moren i løpet av noen få uker, eller noen få måneder hvis de er i bakken.

Tvert imot, hvis de er i potter, vil veksthastigheten bli bestemt, ikke bare av genetikken til nevnte plante, men også, og fremfor alt, av ledig plass.

Spirer

I Spania, når en plante gikk tapt eller som var i ro og tar ut nye skudd, sies det at den spirer. Dermed snakker vi ikke lenger nødvendigvis om «barn», men kan være nye grener. Ethvert grønt skudd som produserer, etter å ha vært uten blader eller nesten uten dem en stund, kalles et plantverk.

Generelt er de vanligvis livlige eller flerårige, det vil si planter som lever mer enn to år, med urteaktige eller treaktige stilker. Anta for eksempel at vi har en rosenbuske som hadde en betydelig blåbukkangrep, i en slik grad at vi måtte gi den en ganske drastisk beskjæring. Tiden går og en dag ser vi at det vokser spirer. Disse kan sies å være suger.

Klipping eller klipping

En annen betydning av planting relatert til planter og hagearbeid er den som gir resultatet til kuttene på en kunstig eng, det vil si, laget og arbeidet av mennesket. Det er vanlig, spesielt i byer på landsbygda, at de som har husdyr, som sauer, tar dem dit de har disse enger for å mate dem. Når det klippes eller klippes, skyter gresset.

Disse urtene får ikke blomstre, så de forblir grønne og ømme, og er ideelle for dyr å konsumere uten problemer. I tillegg, takket være dem, kan de skille ut mer melk, noe både avkom og bønder finner fordelaktig.

Planter som slukker suger

Som vi har sett er flerårige planter de som tar opp suger. Men la oss få vite hva noen av dem er:

Agave americana

Agave americana tar ut suger

De Agave americana, kjent som gul agave, maguey eller pita, Det er en art innfødt i Mexico som når en høyde på 1 til 2 meter. Bladene er lansettformede, blåhvite, gråhvite, grønne eller brokete, avhengig av sort eller sort. En gang i livet produserer den en blomsterstilk som er dobbelt så stor som planten, og etterpå dør den og etterlater sugerne.

Det er en invasiv art i Spania, da det reduserer naturlig biologisk mangfold.

Crassula ovata

Crassula ovata skyter knopper

De Crassula ovata det er en eviggrønn buskplante som er hjemmehørende i Sør-Afrika. Den kan nå en høyde på maksimalt 1 meter. Den utvikler en mer eller mindre forgrenet koffert og kjøttfulle grønne blader. Om våren blomstrer den og produserer små hvite blomster.

Det er lett å ta vare på, siden det vokser både i solen og i halvskygge, og det må vannes noen ganger, bare når jorden er tørr. Likeledes er det viktig å si at den motstår både kald og mild frost, ned til -2 ° C.

Clivia miniata

Clivia skyter suger om våren

De Clivia miniata, kjent som clivia, er en rhizomatøs plante som er hjemmehørende i Sør-Afrika. Den utvikler koniske, mørkegrønne blader med en høyde på opptil 50 centimeter. Veldig pene oransje blomster spirer om våren, og det spirer også suger.

Det må dyrkes i skyggen, ettersom solen vil brenne bladene. Den motstår frost, men bare ned til -5 ° C (og til og med, det er bedre å ikke falle under -2 ° C, da det ellers vil bli skadet).

Phoenix hviler

Phoenix reclinata er et palmer med flere stammer

De Phoenix hviler, kjent som Senegal palmetre, er en art av palmer som er hjemmehørende i Afrika, Madagaskar og Arabia. Fra tidlig alder tar hun ut suger, som De kan bli opptil 15 meter høye med en kofferttykkelse på opptil 30 centimeter. Bladene er pinnate, mellom 2 og 5 meter lange.

Til tross for dimensjonene, dyrkes den i enhver hage, liten eller stor, og alltid i solen. Det trenger ikke mye plass, men selvfølgelig kan du fjerne suger når de er ømme. Motstår opptil -7 ° C.

Sempervivum

Sempervivum er sukkulenter som tar av suger

Sempervivum er saftige planter som vokser og danner rosetter av kjøttfulle blader, og nesten trekantede, omtrent 5 centimeter høye. Slekten består av rundt tretti arter, som alle stammer fra de subtropiske til tempererte områdene i Europa. De mest populære er Sempervivum arachnoideum (kjent som edderkoppplante) og Sempervivum tectorum.

De er mye dyrkede planter i potter og planter, plassert i skyggen. Du kan gi dem solen hvis det er det første om morgenen eller sent på ettermiddagen, men det er å foretrekke at det er beskyttet mot solstrålene. De tåler frost ned til -12 ° C.

Hva syntes du om dette emnet?