Skip to content

Hva er pleien med baobab-bonsai?

13 de juli de 2021

Baobab er et tre innfødt til Afrika og Amerika som er preget av å ha en veldig bred stamme og grener som er veldig korte i forhold til den. Når vi søker etter bilder på Internett eller finner dem i en bok, er det veldig vanlig å se det uten blader, noe som kan føre til at vi tror at det ikke har dem, men vi tar feil, siden bladverket er veldig vakkert. som du kan se på bildet over.

Men, Er det mulig å ha en baobab-bonsai? Noen vil si nei, men jeg liker (hagearbeid) utfordringer. Hvis du gjør det også, nedenfor vil jeg fortelle deg hvilken omsorg du bør gi treet ditt som er omgjort til bonsai.

Når og hvordan blir det sådd?

La oss starte i begynnelsen. Siden det ikke er vanlig å finne baobab til salgs, men det er relativt enkelt å finne frø i nettbutikker, vil idealet være kjøp disse om våren eller sommeren og fortsett med å gjøre følgende:

 1. Først fyller vi en termisk flaske med varmt vann – ved omtrent 38 eller 39 ° C-.
 2. For det andre legger vi frøene og lar dem være der i 4 timer.
 3. For det tredje fyller vi en 10,5 cm gryte med vermikulitt og vann.
 4. For det fjerde legger vi 2-3 frø på potten og dekker dem med et tynt lag med vermikulitt.
 5. For det femte vanner vi igjen og legger potten ute, i full sol.
 6. For det sjette vanner vi slik at vermikulitten ikke mister fuktighet.

De vil spire om en måned som mest, men de skal ikke transplanteres før 1 år har gått.

Hvordan lage bonsai?

Å lage en bonsai av baobab fortsett som følger:

 1. Etter 3 år etter såing, vil vi kutte litt båndroten, som er den tykkeste av alle, og etterlate røttene på toppen med en tidligere desinfisert sag og tette kuttet med sublimert svovel.
 2. Etterpå vanner vi det 2-3 ganger i uken om sommeren og hver 15-20 dager resten av året (ingenting om vinteren), og vi betaler det i de varme månedene med en spesifikk gjødsel for flytende bonsai som denne.
 3. Med 4-5 år vil vi være i stand til å beskjære den, fjerne grenene som krysser hverandre, de som er rettet mot oss og kutte de som vokser for mye. Dette arbeidet må gjøres på sen vinter, før treet spirer.
 4. Når kofferten er ca 2-3 cm tykk, kan vi transplantere den til en bonsai-brett med akadama blandet med 30% kiryuzuna på slutten av vinteren.
 5. Herfra kan vi jobbe med den for å gi den den formelle vertikale stilen (rett koffert med en mer eller mindre trekantet krone), som er den som passer best. For å gjøre dette trenger vi bare å kutte grenene som vokser for mye og transplantere det hvert 3-4 år.

Hva syntes du om denne utfordringen? Tør du å gjennomføre det?