Skip to content

Hva er pleien med barlind bonsai?

11 de juli de 2021

Barlind bonsai er en av de vakreste, men også vanskeligere å ta vare på, selv om den motstår intens frost, forårsaker tørken mange problemer. I tillegg må du ta hensyn til en rekke ting slik at du ikke blir syk; ting som jeg vil fortelle deg neste gang.

Hvis du vil ha en, vil du vite det etter å ha lest denne artikkelen hvordan ta vare på en barlind bonsai 🙂.

Hvordan er barlind?

Taxus baccata

Først og fremst er det interessant å vite hvordan barlindtreet er, siden vi på denne måten kan forvente visse reaksjoner fra det når det fungerer som bonsai. Også. Barlind eller Taxus det er en eviggrønn bartre hjemmehørende i Vest-Europa. Den når en høyde mellom 10 og 28 meter, selv om du må være veldig tålmodig for å se den slik, siden veksten er veldig langsom.

Stammen er tykk, brun i fargen, med en avrundet krone sammensatt av lansettformede og mørkegrønne blader. Røttene etablerer ofte symbiotiske forhold til sopp, som gjør at de bedre kan absorbere næringsstoffer.

Hele planten er giftig, unntatt arilen som dekker bærene den produserer. Videre er den todyrlig (sjelden monoecious), og blomstrer på sen vinter eller tidlig på våren.

Hvordan bryr du deg om barlind bonsai?

Bonsai fra Taxus med skogstil

Hvis du vil ha en barlind-bonsai, anbefaler vi deg å ta vare på den på følgende måte:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Underlag: 100% akadama, eller blandet med 30% kiryuzuna.
  • Irrigasjon: 4-5 ganger i uken om sommeren, noe mindre resten av året.
  • Beskjæring: Fjern høst og vinter tørre, syke, svake eller ødelagte grener, så vel som de som ikke er inkludert i stilen du vil gi den. Fest i vekstsesongen de som blir for lange.
    Ikke beskjær under frost eller i den varmeste sesongen.
  • Kabling: fra midten av høsten til våren, og sjekke ledningen fra tid til annen slik at den ikke blir innebygd i grenen.
  • Transplantasjon: hvert 2-3 år, om våren.
  • Multiplikasjon: av frø eller stiklinger av dyrkede prøver, om våren. De Taxus baccata Det er en beskyttet art, og det er forbudt å utvinne den fra naturen.
  • Rustikk: den motstår frost ned til -18 ° C.

Kos deg med bonsai.