Skip to content

Hva er pleien med pottet grapefrukt?

14 de juli de 2021

De grapefrukt, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x paradisi, det er et eviggrønt frukttre som du kan dyrke i en gryte gjennom hele livet. Den har en ganske lang vekst, så det vil være enkelt for deg å kontrollere utviklingen gjennom beskjæring. Og med minimal forsiktighet kan jeg forsikre deg om at det vil gi deg en interessant mengde frukt.

Derimot, Hva er dine grunnleggende krav? Siden det er veldig viktig å kjenne dem, skal jeg forklare deg hva pleien med grapefrukt er, slik at ingenting rømmer deg 🙂.

Hvilket vær trenger du?

Nydelige grapefruktblomster

For å lykkes med å dyrke grapefrukt er det nødvendig at klimaet er varmt. Å være en subtropisk art, tåler den ikke sterk frost. Den motstår opptil -5 ° C, men det vil være bedre hvis den ikke faller under -3 ° C. Men dette har sin positive del, og det er at det ikke krever timer med kulde å blomstre eller derfor å bære frukt.

Det er praktisk å plassere den i full sol, siden hvis den ligger i halvskygge, vil produksjonen av blomster være ganske dårlig.

Hvilket underlag skal du bruke?

Den vokser i friske, dype, sand- eller sandjordjordjord med en pH mellom 6 og 7. Når den dyrkes i en gryte, kan følgende blanding brukes: 60% universelt voksende substrat for planter + 30% perlit, vasket elvesand eller lignende + 10% organisk gjødsel slik som ormstøp.

Hvert 2-3 år blir vi nødt til å transplantere den til en større gryte om våren.

Hvor ofte skal du vanne og gjødsle det?

Vannkanne av plast

Vanning må være hyppig i de varmere månedene av året. Underlaget må forhindres i å tørke helt ut, og det er derfor generelt Det vil bli vannet 3-4 ganger i uken om sommeren og hver 4-5 dag resten av året. I tilfelle vi har satt en tallerken under, fjerner vi vannet som er igjen i ti minutter etter å ha vannet.

Når det gjelder abonnenten, Vi må betale det fra begynnelsen av våren til begynnelsen av høsten med flytende organisk gjødsel, som guano, i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktets emballasje.

Når og hvordan beskjærer du det?

Grapefrukt har en tendens til å ha en kuleformet kopp, så det du må gjøre er trimme de grenene som har vært overutviklet holder deg i form. Nå må dette gjøres etter frukting, siden vi ellers vil ha en mindre innhøsting.

På samme måte er det nødvendig å eliminere de tørre, syke eller svake grenene og de som krysser hverandre.

Hvilke skadedyr og sykdommer kan påvirke deg?

Rød edderkopp, et skadedyr som kan påvirke grapefrukten din

Selv om den er ganske motstandsdyktig, kan den påvirkes av:

 • Skadedyr:
  • Rød edderkopp: det er en rød midd som måler ca 0,5 cm. Den strømmer på bladene og forårsaker misfargede flekker.
   Den kan fjernes med neemolje.
  • Ribbet hvitluke: det er en parasitt som vi finner på grønne stilker og blader. Den har et bomullsaktig utseende og måler ca 0,5 cm.
   Hvis de er få, kan de fjernes for hånd med en børste, men hvis det er mange, anbefaler jeg å bruke parafinoljeinsektmiddel (det er naturlig).
  • Sitrus gruver: det er en mikro-lepidopteran som spiser på de ømme skuddene til disse frukttrærne.
   Den fjernes med neemolje eller kaliumsåpe.
 • Sykdommer:
  • Phytophthora sopp. Det forårsaker rotting av røttene og den påfølgende plantenes død. Heldigvis kan det forhindres ved å kontrollere vanning og holde grapefrukt godt ivaretatt.
  • Virus og viroider (tristhetsvirus, exocortis og psoriasis): dette er mikroorganismer som forårsaker mosaikk på bladene. De har ingen kur. Det beste du kan gjøre for å forhindre dem er å skaffe seg sunne prøver.

Når høstes grapefrukt?

Fruktene av grapefrukt høstes mellom midten av høsten og tidlig på våren. Avhengig av sorten, kan den være mellom 1. oktober og 30. mars, eller mellom 15. oktober og 30. mars (nordlige halvkule).

Ta vare på grapefrukten din slik at den bærer frukt

Jeg håper at med all denne informasjonen kan du glede deg over pottet grapefrukt 🙂.