Skip to content

Vet alt om grapefrukt: stell, bruk og mye mer

25 de juli de 2021

De grapefrukt Det er et veldig dekorativt frukttre, ideelt å ha i både små og store hager, og til og med i potter, siden høyden ikke overstiger 6 meter, og rotsystemet ikke er invasivt.

I tillegg gir den avrundede kronen litt skygge, slik at den kan plantes i rader for å oppnå et mer beskyttet rom. Vet alt om dette interessante frukttreet.

Grapefruktegenskaper

Sitrusblomst

Grapefrukten, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x paradisi, er en frukt som oppsto fra kryssingen av pummelo og søt appelsin på Barbados (i Vestindia). Kort tid etter spredte den seg over hele Karibia, og senere i resten av verden. Den vokser til en høyde på mellom 5 og 6 meter, med en avrundet krone. Bladene er enkle, vekslende, ovale i form, og kanten er litt takket, mellom 7 og 15 cm lang, mørkegrønn på overflaten og lysere på undersiden.

Blomstene er hermafrodittiske, noe som betyr at de har kvinnelige og mannlige organer i samme blomst, og de er duftende, hvite eller lilla i fargen. Frukten er kuleformet og måler opptil 15 centimeter i diameter. Den er spiselig, men bitter i smak.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Sitrus x paradisi

For å ha en sunn grapefrukt, er det veldig nødvendig å ta hensyn til følgende:

plassering

Det er et tre som må plasseres utenfor, i full sol og beskyttet mot vinden.

Irrigasjon

Det må være hyppig. I stedet for opprinnelse faller rundt 1200 mm vann i året, så hvis du bor i et tørt klima, bør du vanne veldig ofte, og forhindre at landet tørker ut for mye, men også vannlogging, siden de ellers kunne råtne.

A) Ja, det er viktig å kontrollere fuktigheten i underlaget eller jorda før du vanner igjen, å sette inn en tynn trepinne (hvis den blir praktisk talt ren, er det fordi den er tørr), eller bruke en fuktighetsmåler som selges i barnehager.

Abonnent

Det anbefales på det sterkeste gjødsle fra tidlig på våren til sensommeren / tidlig på høsten med organisk gjødsel, slik som guano, ormstøping eller gjødsel.

til vanlig

Vokser inn sand, kjølig jord med en pH mellom 6 og 7. Det tåler ikke saltinnhold.

Transplantasjon

Enten du vil flytte til hagen, eller til en større gryte – som må gjøres annethvert år -, det må gjøres om våren, når risikoen for haling har gått og temperaturene begynner å stige.

Beskjæring

Det kan beskjæres på sen vinter, før treet gjenopptar veksten. A) Ja, svake og syke grener vil bli fjernet, og koppen blir formet til et glass, rengjør senteret slik at lyset kan nå alle grenene godt.

Det anbefales at du ikke beskjærer for mye, siden innhøstingen avtar proporsjonalt med beskjæringsintensiteten.

Rustikk

Tåler frost opp til -3 ° C, men når temperaturen synker under 15 ° C, stopper veksten. På den annen side, og i motsetning til andre frukttrær, krever det ikke kalde timer for å fruktes.

Plager og sykdommer

Mealybug på sitrontre

Det kan påvirkes av følgende skadedyr og sykdommer:

Skadedyr

 • Bomullsmeldyr: den lever av bladets saft og svekker planten. Det kan behandles med parafinolje, eller ved å fjerne dem med en vattpinne fra ørene dyppet i alkohol hvis det er en ung prøve.
 • Rød edderkopp: de er midd, mindre enn 0,5 cm, som spiser på bladene, slik at bleke flekker dukker opp. De kan behandles med kaliumsåpe eller neemolje.
 • Sitrus gruvedrift: bladminerne er insektlarver som lever inne i bladene, som spiser på plantens celler. På kort tid kan du se langstrakte og tynne flekker, som om de var små stier. Det behandles ved å kutte de berørte delene, og behandle treet med neemolje.

Sykdommer

 • Phytophthora: de er sopp som angriper fruktene som er i kontakt med bakken. De kan forebygges og behandles med kobberoksyklorid.
 • Virus og viroider: de er mikroorganismer som gir et stort utvalg av symptomer, som deformasjoner i bladene, varierte kronblader, rakitt. Når du har en syk plante, er det best å rote den opp for å forhindre at sykdommen sprer seg til andre. Heldigvis kan det forhindres ved å fjerne ville gress som vokser rundt det, kontrollere vektorinsekter (bladlus, hvitflue, thrips, …) og rengjøre beskjæringsverktøy før og etter bruk.

Multiplikasjon

Hvis du vil ha et nytt eksemplar, kan du multiplisere det med frø eller stiklinger om våren, som følger:

Frø

 1. Åpenbart må du skaffe frøene først. For å gjøre dette kan du kjøpe dem direkte på nettet, eller kjøpe grapefrukt og trekke dem nøye ut.
 2. Når du har dem, er det tilrådelig å rengjøre dem med vann og holde dem i et glass i 24 timer. På denne måten vil du vite hvilke som vil spire – hvilke som vil synke – og hvilke som ikke vil.
 3. Dagen etter kan du så dem i frøplantebrett, potter, yoghurtbeholdere, … vel, hvor du vil, med et universelt voksende medium. Legg maksimalt to frø i hver gryte eller stikkontakt, siden det blir lettere for deg å skille dem hvis de to spirer.
 4. Vann, og plasser såbedet i et område med mye lys, hvis mulig direkte.

Etter noen få to måneder de vil begynne å spire.

Stiklinger

 • Klipp en gren som er minst 20 cm lang, og lag et skrått snitt (ikke rett).
 • Fukt deretter fundamentet ditt med vann, og fyll det med pulverformede rotningshormoner.
 • Så plant den i en gryte med et porøst underlag, for eksempel svart torv blandet med 40% perlit.
 • Vann den.
 • Og til slutt legg den i et område beskyttet mot direkte sol.

Hvis alt går bra, vil det maks tre måneder.

Bruk av grapefrukt

Sitrus x paradisi

Dette er et veldig dekorativt tre som ofte brukes til å dekorere hager. Men … visste du at den har andre bruksområder? Faktisk kan det hjelpe deg å gå ned i vekt, som det er vanndrivende og avværende. Hva mer, det er veldig lite kalorier (den har bare 37 for hver 100 gram), og inneholder mye C-vitaminer (40 mgr.) allerede (80 mg).

Hvordan lage grapefruktjuice?

Hvis du vil drikke grapefruktjuice for å gå ned i vekt eller bare for å friske deg, trenger du bare to grapefrukt og en liten spiseskje honning eller helt rørsukker.

Du har det? I så fall må du bare vaske fruktene godt, kutte dem i to og klem dem. Når du er klar, er det eneste som er igjen for deg server den i et glass med vann, og søt etter smak.

Fordelene med grapefruktfrøekstrakt

Frøekstrakten av denne fantastiske frukten har flere helsemessige fordeler. Det fungerer som antibiotika, soppdrepende, betennelsesdempende, antioksidant, kardiotonisk, Y antiseptisk middel.

For å dra nytte av dem og ha god helse, anbefales det å ta 15 til 20 dråper væskeekstrakt i 2 til 4 uker.

Og med dette avslutter vi spesialen på grapefrukt. Hva syntes du om dette frukttreet?