Skip to content

Hva er pleien med valnøtt?

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et høyt tre som kan brukes til å dekorere store hager. Vi snakker om valnøttpleie. Dette er et av frukttrærne som alle de som har en stor hage, vil kunne nyte det hele året. Det er en stor plante som gir oss veldig god skygge om sommeren og noen deilige frukter om høsten. I dag skal jeg forklare deg hva omsorgen for valnøtt er.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, dyrking og stell av valnøtt.

Hovedtrekkene

Valnøtt

I botanisk lingo, til dette imponerende 25 meter høye treet det er kjent som Regal juglans. Ganske langsomt voksende, den har motsatte grønne blader som faller om høsten med ankomsten av de første frostene. I valnøttetrærne tar vanligvis flere skogsdyr, som ekorn, tilflukt fra solen. Hvis vi planter en i hagen vår, anbefales det sterkt å reservere ca 3m2 overflate til den, i det minste. Dermed vil den ha en optimal utvikling, og vi kan hvile på kofferten for å lese en bok eller tenke på landskapet.

Selv om det er veldig vanlig i vårt land, kan det også bli funnet så langt unna som Mexico eller Kina. Nysgjerrig, ikke sant? Planter er eksperter på å invadere nye territorier. Alt må sies: mennesket har hjulpet dem mye …, eller har de vært de som har hjulpet oss? Uansett er sannheten at valnøttfrukten, valnøtten, er deilig, og … hvem vil ikke ha en hjemme?

Bladene er omtrent 25 centimeter, så de er ganske store og støttes av en petiole som kan måle mellom 5-8 centimeter. De har en intens grønn farge og vises i stor overflod i form av vekslende grener. Blomstene har også en liten grønn farge. De skiller mellom mannlige blomster og kvinnelige blomster. Førstnevnte vises i form av hengende katter, mens sistnevnte er mer ensomme og ligger i pigger.

Det er fra hunnblomstene at fruktene vi kaller på en vulgær måte som valnøtter, blir født. De er dropper som inneholder en endokarp av steinete og bølgepreparat. Det er ikke en valnøtt slik vi kjenner den. Inne er det spiselige og verdsatte frøet.

Betydningen av valnøtt i pleie av valnøtter

valnøttpleie

Avhengig av omsorgen vi skylder valnøtten, som vi vil se senere, vil valnøtten ha en eller annen kvalitet. Når den modne valnøttfrukten avslører en endokarp med stor hardhet under det grønne skallet. Vi kan kjenne den igjen på den lysebrune fargen og en røffere tekstur. Inne i denne endokarpen er der frøet er funnet, som er spiselig og er Den har mange ernæringsmessige og gunstige egenskaper for kroppen.

Frøene blir høyt verdsatt fordi de har en god smak og aroma. Gitt deres berømmelse, brukes de i konfekt til mange måltider og desserter. Det er normalt å se mange mennesker som spiser nøtter alene, slik tilfellet er med andre nøtter som mandler og hasselnøtter.

Blant egenskapene og fordelene som disse nøttene har for kroppen Vi fant omega 3 og en effekt som hjelper folk å redusere kolesterolnivået i kroppen. Som med oliven inneholder den også omega 9. Hvis denne tørkede frukten konsumeres ofte i kostholdet vårt, kan vi forbedre helsen og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Imidlertid bør de konsumeres i små mengder, siden de har en stor mengde kalorier. Hvis du har et lite kalori diett for å miste fett, er det mindre tilrådelig å spise nøtter.

Et viktig faktum å ta hensyn til forbruket av disse fruktene er at den blir matet når den har nådd full modenhet. Ellers inneholder fruktene cyanid. En annen anbefaling er å åpne valnøttens endokarp rett før du spiser den. På denne måten holdes den med all kvalitet maksimalt før forbruk.

Valnøttdyrking

valnøttfrukt

Vi skal se de viktigste trinnene vi må ta for å dyrke valnøtt. Den har en løvrik krone og dyrkes vanligvis i hager og uteplasser som har god plass slik at den kan gi betydelig skygge. Dette treet begynner å så seg gjennom sine friske frø som vi planter i løpet av høstsesongen. Det trenger en jord med et stort bidrag av organisk materiale, fruktbar, dyp og med leire tekstur. På denne måten kan alle røttene til treet utvikle seg uten hindringer.

Plasseringen av treet er viktig hvis vi ønsker en riktig utvikling. Selv om den støtter skyggen, er det å foretrekke at den tar direkte sollys. Det er ganske motstandsdyktig mot frost, men på steder der frost oppstår sent, blir unge skudd vanligvis mer berørt. Du trenger rikelig og regelmessig vanning hvis du ikke er i områder med høy luftfuktighet.

Blant bruken av valnøtt ser vi ikke bare utvinning av spiselige matvarer som valnøtter, men det har også en betydning i skogindustrien. Og er det valnøttved er et viktig råstoff. Den er veldig motstandsdyktig, edel og seig. Den kan poleres og pusses veldig enkelt og brukes til å lage finér, turnery og møbler av høy kvalitet.

Valnøttpleie

Nå som vi kjenner kravene dine litt, la oss snakke om valnøttpleie. Valnøtt er et tre som foretrekker å leve i tempererte klimaer, hvor det er bemerkelsesverdige forskjeller mellom en sesong og den neste, men uten å gå til ekstremer. Overlevelsesområdet er mellom -15 ° C og 30 °. Det trenger hyppig vanning, spesielt under blomstring og påfølgende fruktmodning, så vi vil gi det vann omtrent 3 ganger i uken.

Valnøtt er et tre som, selv om det ikke er krevende når det gjelder jordtype, ikke anbefales å plante det i de som er leireholdige, siden du kan ende opp med å trenge jernforsyninger (i form av chelater) for å forhindre klorose. I tillegg, på dårlig jord bør det gjødsles med naturlig gjødsel med langsom frigjøring som vermicompost, eller med hestegjødsel.

Har du valnøttetrær i hagen din?