Skip to content

Hva er provençalske urter?

24 de juli de 2021

Har du hørt om provençalske urter eller Herbes de Provence (på fransk)? De har en delikat smak og en veldig behagelig lukt, så mye at de er vant til å kle alle slags kjøtt, fisk, pasta … til og med grønnsaker!

Men hva er de egentlig, og hvordan forberedes de?

Rosmarin gren

Provencalske urter er den perfekte blandingen av planter som vokser naturlig i Middelhavsområdet og nærmere bestemt i Provence, i Sør-Frankrike. Planter som timian, merian, oregano, basilikum, lavendel, rosmarin eller laurbærblad, blir tørket og blandet med hverandre og deretter brukt til å forbedre smaken på praktisk talt enhver rett du kan lage mat. Spørsmålet er, Hvordan tørker de dem? På denne måten:

  1. Det første du må gjøre er selvfølgelig å ta bladene som er sunnere, det vil si at de ikke har noen skadedyr eller rare flekker.
  2. De vaskes deretter godt med regn, destillert eller drikkevann for å fjerne smuss de måtte ha.
  3. Deretter plasserer du dem på en tørr overflate beskyttet mot direkte sol til de ikke lenger har vanndråper.
  4. Bind nå stilkene i bunter og heng dem slik at tuppen av bladene vender nedover. La dem være der i en uke eller to, til de har tørket.

Når de er tørket, er det eneste som er igjen å knuse dem godt og blande dem. Hvis du aldri har prøvd provencalske urter og ikke vil eksperimentere, Vi anbefaler at du blander 30 gram oregano, 20 gram timian, 20 gram rosmarin, 10 gram dragon og 30 gram basilikum. Når de er godt blandet, må de oppbevares i en lufttett krukke.

Nå som du vet hvordan du skal tilberede provencalske urter, trenger du bare å prøve det. Hvis du vil, så fortell oss å se hvordan det gikk 🙂.