Skip to content

Hva er sant i hagemyter?

24 de juli de 2021

Hagearbeid er en spennende verden, som vi kan ha mye ut av. Og nei, jeg refererer ikke bare til hvor givende det er å ta vare på planter, men også tryggheten du har når vi er sammen med dem. Likevel, i den finner vi også en serie myter som kan forvirre oss.

For å forhindre at dette skjer, la oss se hvilke hagearbeidsmyter det er, og hvis de er sanne eller tvert imot, er det bedre å ignorere dem.

Det er farlig å sove med planter i rommet

Husplante

Det er en av de mest utbredte mytene, men det er ikke sant i det hele tatt. Planter absorberer oksygen og driver ut karbondioksid hele dagen for å holde seg i live, selv om mengden O2 de trenger er mye, mye mindre enn mennesker trenger. Faktisk, for at det skulle være farlig å sove i et rom med planter, måtte det være så mange, til det punktet at rommet måtte se ut som en jungel.

Det er bedre å vanne om natten

Slange

Det avhenger av årstiden du er i. Hvis det er kaldt, er idealet å vanne om dagen, hovedsakelig i de sentrale timene, det er når temperaturen vanligvis er litt høyere; På den annen side, hvis det er varmt, kan det vannes om kvelden eller, enda bedre, tidlig på morgenen, slik at planten kan absorbere vannet litt etter litt.

Ask er en god kompost

Kompost av treaske

Hvis det er. Hjelper planten med å produsere flere blomster, men ikke hvilken som helst. De av mykt tre har en lavere prosentandel av næringsstoffer enn de av hardt tre, så du må vite hvordan sammensetningen av substratet er lagt på planten.

Verktøy kan rengjøres med blekemiddel

Beskjæringsverktøy

Bør ikke. Blekemiddel har oksidasjonsmidler som vil slite verktøyene. For å rengjøre dem er ideen å bruke apotekalkohol eller spesifikke produkter som du finner i barnehager og hagebutikker.

Gjødsling av syke planter vil gjenopplive dem

Organisk gjødsel

Det er ikke sant. En syk plante kan sammenlignes med en person som er syk. Hvis du spiste det du vanligvis spiser med jevne mellomrom, vil du mest sannsynlig føle deg dårligere, da magen ikke tåler det. Det samme skjer med plantevesener: når de er syke, må vi gi dem «medisinen» (behandling mot sykdommen eller pesten de har), men ikke gjødsel, ellers blir de sykere.

Leirejord kan korrigeres ved å tilsette sand

Leiregulv

Det er falskt. Sanden siver gjennom sprekkene, og når den er våt, danner de en mørtel sammen, som kan brukes til å feste murstein eller vegger. Den eneste måten å korrigere leirejord på er å tilsette gjødsel og blande den godt. med en rake eller, hvis feltet er stort, med en rotor.

Kjenner du noen andre hagearbeidsmyter?