Skip to content

Hva er sciophilic planter?

22 de juli de 2021

Planter trenger lys for å vokse, siden takket være bladene deres kan produsere et grønt stoff: klorofyll, som vil hjelpe dem å lage mat og dermed vokse. Imidlertid trenger ikke alle like mye lys.

Gjennom hele utviklingen har de tilpasset seg forskjellige habitater, til forskjellige steder, hver med sine egne egenskaper. På grunn av dette kan vi i dag nyte både heliofile planter og planter. sciofile planter.

Hva er sciophilic planter?

Calathea crocata i blomst

Sciophiles, i motsetning til heliophiles, de er skyggeplanter, men dette kan føre til forvirring. Det er lett å tenke at en bregne kan vokse godt i total nyanse, men sannheten er at alle planter trenger lys, absolutt alle. Det er ingen som kan vokse uten å motta den, siden de, som vi nevnte i begynnelsen, uten lys ikke kan produsere den sårt tiltrengte klorofyllen.

Så når de forteller oss at en plante er skygge, ganske enkelt vi blir nødt til å plassere den i et område der solstrålene ikke når den direkte ellers ville bladene brenne.

Hvilke typer er det?

Ganske mange flere enn du kanskje forventer 🙂. Hvis vi har et hull i hagen der direkte lys ikke når, eller hvis vi vil dekorere hjemmet med en plante, kan vi for eksempel sette disse:

Aspidistra

Aspidistra plante i hagen

Aspidistra er en veldig elsket plante siden det er veldig motstandsdyktig mot tørke og veldig lett å ta vare på, så mye at det ligger i tempererte og varme klima utydelig hjemme og i hagen. Beskytt den mot direkte sol, vann den akkurat nok, og du vil se hvor vakkert det blir 🙂.

Bregner

Fern Nephrolepsis

Bregner er fantastiske planter som kan pottes eller i hagen. Det er et stort utvalg av arter, for eksempel Nephrolepsis exaltata eller trebregnen Dicksonia antarktis. For å ha dem perfekte, må du bare unngå overvann.

Orkideer

Phalaenopsis i blomst

Orkideer er planter som lever i tropiske skoger rundt om i verden. De er også en av de mest delikate, siden de er veldig følsomme for kulde. Likevel, de tilpasser seg godt til å bo i hjemmet, så lenge de er borte fra trekk og har høy luftfuktighet.

Skyggepalmer

Chamaedorea elegans Palm

Selv om vi er veldig vant til å se tårnhøye palmer i hagene og være helt utsatt for kongestjernen, er det mange arter som foretrekker å bli beskyttet, for eksempel de som tilhører disse slektene:

  • Archontophoenix
  • Areca: sett bare i full sol hvis du bor i et fuktig tropisk klima.
  • Burretiokentia
  • Chamaedorea
  • Dypsis
  • Howea
  • Livistona
  • Roystonea: ditto som Areca.
  • Sabal

I tilfelle du har kjøpt en plante og du ikke vet om det er solrikt eller skyggefullt, ikke nøl med å kontakte oss 🙂.