Skip to content

Hva er selektive herbicider?

13 de juli de 2021

Urter i en hage er ikke alltid velkomne: de vokser i mye raskere hastighet enn plantene våre, så det er veldig enkelt at hvis vi ikke gjør noe, ender de opp med å «drukne dem» … Og de er ikke parasitter, men som om de var det. For å unngå dette, er det som er gjort å eliminere dem med herbicider, som kanskje eller ikke er selektive.

Denne gangen la oss snakke om selektive herbicider, siden det er de som vil tillate oss å ha et hjørne som vi ønsker: med blomsterplanter (og / eller av en annen type), men uten ville urter.

Hva er de?

Selektive herbicider er de som brukes til å eliminere en bestemt type villgress, bevare resten av avlingene som den påføres på. Avhengig av dette, kan de være spesifikke for bredbladet ugras (tofløyede planter) eller smalbladet ugress.

Hvor ofte bruker de?

Det er veldig viktig å lese etiketten på beholderen og følge instruksjonene, siden vi på denne måten vet hvor ofte vi bruker dem og hvordan vi bruker dem riktig. Men for å gi deg en ide, selektive bredbladede herbicider påføres våren og høsten; og de med smale blader bør brukes mellom 2 og 3 ganger i måneden.

Hvorfor må du følge instruksjonene?

Det er flere grunner til at instruksjonene som er angitt på emballasjen, må leses og følges. De er som følger:

Et selektivt herbicid kan bli totalt

I store doser kan den selektive drepe alle planter, ikke bare de som vi ikke er interessert i å ha. Og omvendt kan et totalt herbicid ved lave doser bli selektivt.

Langvarig bruk skader miljøet

Vi kan ikke glemme det vi snakker om giftige kjemikalier. Hvis vi bruker dem i lang tid, vil vi skade flora og fauna som lever i jorden.

Du kan trenge et manipulatorkort for å bruke det

Siden november 2015 i Spania ble det fytosanitære produkthåndteringskortet obligatorisk for kjøp og anvendelse av produkter som herbicider, insektmidler, soppdrepende midler etc.

Det er noen som er tilgjengelig for salg uten lisens, som kalles autorisert for JED (Innenriks utendørs hagearbeid), og det er de du kan kjøpe.

Villt gress

Har denne artikkelen vært nyttig for deg? 🙂