Skip to content

Hva er selvvannende potter?

6 de juli de 2021

I nyere tid, og på grunn av vår livsstil, har nye systemer eller metoder dukket opp for å ivareta plantene våre i vårt fravær. Noen av dem er hjemmelagde, som du kan se i denne artikkelen: med en enkel plastflaske har røttene nok vann i noen dager. Men Hvis vi leter etter noe mer elegant, vil vi utvilsomt velge selvvannende potter.

Disse beholderne, som brukes riktig, kan være til stor hjelp for oss, men hvis vi ikke velger arten godt, vil det være unødvendig sløsing med penger. La oss se hva de er og hvilken type plante som kan leve godt på dem.

Hva er selvvannende potter?

Selvvannende potter er interessante for noen planter

Hvis du er en person som reiser mye eller har liten tid til å ta vare på planter, kan en selvvannende eller selvvannende pott være veldig nyttig. Dette er containere lukket i den ene enden, som inkluderer et system takket være at plantene holder seg hydrert.

De består av to beholdere: den eksterne er den som oppfyller den dekorative funksjonen, mens den interne er der vanningssystemet er plassert. Delene av dette er:

  • Vannstandsindikator: det er viktig å legge til mengden som er oppgitt, slik at pottene oppfyller sin funksjon godt.
  • Vanningsrør: for ham skal vi helle vannet. Det anbefales på det sterkeste at det er regn, eller uten kalk, siden ellers ville nevnte rør ende opp med spor av kalk, og det kan til og med akkumulere så mye inni at gryten vil slutte å være nyttig.
  • Rack: holder rotkulen, og derfor underlaget, litt atskilt fra vannet. Noen modeller har ikke.
  • Absorpsjonsrør eller bomullslist: de er de som absorberer vann, og i sin tur vil denne fuktigheten bli absorbert av røttene.
  • Flyte: det er et stykke som holder absorpsjonsrørene litt atskilt fra vannreservoaret.
  • Vannreservat: som navnet antyder, er det mengden vann som er igjen i den selvvannende gryten, og som ennå ikke er absorbert.

Hvordan fungerer selvvannende potter?

Selv vanning potter de jobber gjennom en vanntett tank som er koblet til absorpsjonsrør, som er fra der røttene absorberer den dyrebare væsken.

Bruksmåten er veldig enkel. Alt du trenger å gjøre er å fylle absorpsjonsrørene med passende substrat for hver plante, slik at du får plass til rotkulen eller jorda fra røttene, introdusere planten og fylle potten ferdig. Til slutt vil det være nødvendig å fylle vannreserven gjennom vanningsrøret, uten å overskride maksimumsnivået.

Hvilke plantetyper kan plantes?

Gruppe av pelargoner i blomst

Selv om du sikkert har hørt og / eller lest at alle typer planter kan fås i disse pottene, er virkeligheten en annen. Hvis vi for eksempel legger en kaktus i en selvvanningspotte, vil den mest sannsynlig dø om noen få dager. De såkalte «innendørs» planter, sukkulenter og trær, vil heller ikke kunne leve godt i disse pottene. Hvorfor? Fordi de ikke tåler å ha «føttene» konstant våte, slik ville de vært i disse grytene.

Med tanke på dette, Jeg anbefaler bare selvvannende potter hvis du vil plante planter ved elvebredden eller planter som trenger hyppig vanning, som rosenbusker, pelargoner og alle de blomsterartene som kan brukes til å dekorere balkonger, siv, papyri, etc.

Hvor kan jeg kjøpe potter med vanning?

Hvis du vil ha en kvalitetsvannkanne til en bra pris, anbefaler vi absolutt denne:

Den har en diameter på 18 centimeter, som du kan plante rosebusk og andre blomstrende planter med, samt selvfølgelig noen små / mellomstore vannplanter, for eksempel vannlilje. Dessuten er det pent.

Jeg håper det har vært nyttig for deg, og du likte det du har lest om selvvannende potter.