Skip to content

Hva er skadedyrene på epletreet?

10 de juli de 2021

Å ha frukttrær i frukthagen og / eller i hagen er fantastisk, siden du har muligheten til å nyte den autentiske smaken av mat, så lenge du bruker naturlige produkter til å ta vare på dem, selvfølgelig 😉. Men så mye du ødelegger dem, noen ganger vises parasittiske insekter, og hvis vi ikke gjør noe for å forhindre dem, kan de svekke dem for mye.

Hvis vi tar hensyn til dette, er det veldig viktig å vite hva er skadedyrene på epletreet, et av de mest dyrkede trærne for sin skjønnhet, men fremfor alt for frukten.

Epletreet er generelt et veldig motstandsdyktig frukttre, men når klimaet er ganske tørt og / eller varmt, eller det ikke får den nødvendige pleie, vil noen insekter dra nytte av svakheten for å gjøre det mer skade. Som er? Disse:

Midd

Edderkoppmidd er en liten midd som påvirker monstera

Nærmere bestemt midd av arten Panonychus ulmi Y Tetranychus urticae (Rød edderkopp). De er veldig små, ca 0,5 cm, så for å se dem godt er det nødvendig å bruke et forstørrelsesglass. Disse insektene de spiser på bladene, hvor misfargede flekker dukker opp, og noen ganger også fine spindelvev.

Behandlingen er ved å spraye kaliumsåpe (få den) fortynnet i vann.

Carcocapsa

Cydia pomonella i larvestadiet

Det er en møll hvis vitenskapelige navn er Cydia pomonella. I voksen tilstand er det ikke skadelig, men larvene deres lever av fruktmasse, og de kan føre til at hele innhøstingen går tapt.

Av denne grunn må forebyggende behandlinger med insektdrepende olje (til salgs Ingen produkter funnet.) Gjøres tidlig på våren.

Fruktflue

Forhindre fruktfluer med eddik

Fruktflua, som tilhører arten Ceratitis capitata, Det er det typiske insektet som drar fordel av enhver sprekk, selv om det er lite og nesten usynlig for oss, å la eggene ligge der som klekkes raskt. Når de gjør det, De spiser på massen.

For å unngå dette, anbefales det også å gjøre forebyggende behandlinger med insektdrepende olje.

San Jose lus

Infisert eple

Det er et insekt kjent under det vitenskapelige navnet Quadraspidiotus perniciosus og den vanlige San José-lusen. I voksenfasen er det som en lite svartbrunt skjold med avrundet form festet til grenene, bladene og fruktene, der den mates.

Som en behandling kan du drysse på kiselgur (til salgs), som består av mikroskopiske alger laget av silisiumdioksyd, som er materialet glass er laget av. Når de kommer i kontakt med parasitten, gjennomborer de deres beskyttende «hud» og får dem til å dø av dehydrering.

Jeg håper at nå kan du få epletreet ditt veldig sunt. 🙂