Skip to content

Hva er skadedyrene på mandeltreet?

10 de juli de 2021

Vil du vite hva skadedyrene til mandeltreet er? Det er interessant å kjenne dem, siden vi på denne måten vet hva som er symptomene og skadene de gir, samt hvilke tiltak vi må ta for at treet vårt skal bli normal.

Selv om det ikke er mange, siden det er en ganske motstandsdyktig plante, er det viktig å huske på at noen av dem, hvis de får lov til å handle fritt, svekker den mye.

Mandeltre skadedyr

Midd

Edderkoppmidd er en liten midd som påvirker monstera

Som den røde edderkoppen og den gule edderkoppen, som er to tetranikvide midd som spiser på bladets saft. Det er lett å skille dem, siden de vever spindelvev som de bruker til å flytte fra et blad til et annet, eller fra en gren til en annen. I tillegg kan du se som rødlige eller gule prikker som beveger seg gjennom løvets bjelke.

De klareste symptomene er progressiv guling av bladene ved angrepet av middene, samt svekkelsen av planten.

Mandelborer

Mandelborer

Det er en bille (fra billefamilien) hvis vitenskapelige navn er Escolytus amidali at den i voksenfasen spiser på grenene av trær som vokser kraftig, og i sin larvefase spiser den i stedet på trærne som allerede er svake.

En av de mest åpenbare symptomene er saftutsendelse, i likhet med gummier, bortsett fra avblæring, redusert produktivitet og redusert vekst.

Mandelknoppearbeider

Anarsia, et skadedyr fra mandeltreet

Gruvearbeiderne er larver av noen insekter, i dette tilfellet av arten Anarsia lineatella, som spiser på de unge skuddene og som forårsaker skade på mandlene. Alt dette forårsaker det nyere blader tørker raskt forlater resten av grenen og grønne blader og fruktene å ødelegge.

Mandelbladlus

Bladlus kan påvirke romansalat

Det er et bladlus som du vil se veldig aktivt om våren og sommeren. Den spiser også bladsaften, så vel som blomstene og ømme greiner, og produserer på den måten en melasse som tiltrekker sopp som fet. Det er også vanligvis tilstedeværelse av maur.

Symptomer er bremsende vekst, bladdråpe, blomsterabort, krøllblader, … og generelt treets svakhet.

Hvordan bekjempes eller elimineres de?

Neem olje

Slik at mandeltreet er sunt igjen, Det anbefales sterkt å bruke insektmidler som er godkjent for økologisk jordbruk; det vil si med produkter som vi på forhånd vet at de ikke vil skade planter, miljøet eller oss selv. For dette har vi kaliumsåpe (til salgs), neemolje (til salgs), insektdrepende olje (til salgs) eller til og med «bestemors» midler som kan lages hjemme.

Behandlingen skal starte så snart de første symptomene og / eller skaden blir sett, og enda tidligere for å forebygge, så det blir mer effektivt.

Jeg håper du nå vet hvilken pest mandeltreet ditt har 🙂.