Skip to content

Hva er sykdommene i fersketreet?

10 de juli de 2021

Vil du vite hva som er sykdommene i fersketreet? Jeg forstår deg! Det er veldig trist å se dette vakre treet ha det vanskelig, selv om problemet som påvirker det virker lite. Og det er det, uten tvil å se det sunt er mye bedre.

Men dessverre er det umulig å beskytte den 100% fra alle mulige fiender, så la oss se hvilke sykdommer den vanligvis har og hvordan vi skal behandle dem.

Bulk

Bulk

Det er en sykdom som overføres av soppen Taphrina deformans. Forårsaker utseendet på buling av bladene (derav navnet), som får dem til å se deformerte ut. Disse bultene er grønnhvite, knallrosa eller røde.

Infeksjonen oppstår før spiring, om våren og forsvinner om sommeren. De berørte bladene blir sprø, og dekkes vanligvis med et slags hvitt pulver produsert av soppen.

Symptomer og skader

Er disse:

  • Bulker på bladene
  • Bladfall
  • Knopp og fruktdeformasjon

Behandling

Sent vinter / tidlig vår Det anbefales å behandle treet med økologiske soppdrepende midler som inneholder kobber eller svovel. På denne måten er de i stor grad forhindret fra å bli syke.

Monilia

Monilia fructigena

Det er en sykdom overført av forskjellige arter av Monilia (M. laxa, M. frutigena Y M. fructicola) hva forårsaker »mumifisering» av fruktene til mange trær, inkludert fersken. Soppen forblir i cankers av grener, knopper eller frukt fra året før, og om våren / sommeren er det når den ødelegger dem.

Symptomer og skader

Er disse:

  • Utseende av pulver eller hvitform på fruktene, og kanskje blader
  • For tidlig bladdråpe (avblæring)
  • Fruktdråpe

Behandling

Det er interessant å behandle treet med økologiske soppdrepende stoffer som inneholder kobber eller svovel om høsten og vinteren som et forebyggende tiltak. Hva mer, det er viktig å holde den ordentlig befruktet, og beskjære den fra tid til annen for å fremme lufting og penetrering av lys i midten av glasset.

I tilfelle den allerede er berørt, bør de berørte delene kuttes.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg

Det er en sykdom som overføres av sopp av arten Sphaerotheca pannosa Y Podosphaera tridactyla, hva forårsaker utseende av hvite pulverflekker på blader og frukt i den varme årstiden, spesielt sommer.

Symptomer og skader

Er disse:

  • Utseende av hvitt pulver på frukt og blader
  • Svekkelse av planten
  • Det kan også falle av frukt og / eller blader

Behandling

Forebyggende. Å holde planten godt ivaretatt (vannet og befruktet) og behandle den for å forhindre sykdommen med organiske soppdrepende midler våren-sommeren vil bidra til å minimere risikoen for at den blir påvirket.

Jeg håper det har hjulpet deg 🙂, men hvis du trenger mer informasjon, klikk her for å vite hvordan du skal ta vare på ferskenetreet.