Skip to content

Hva er sykdommene i palmer?

13 de juli de 2021

Palmer er planter som, til tross for utseendet, faktisk er det er veldig sårbare for mikroorganismer som forårsaker sykdom. Et overskudd av vann på kort tid, dårlig gjort beskjæring, et plutselig temperaturfall etc. det kan «våkne» sopp, bakterier og virus som ikke vil nøle med å skade deg.

Alle som dyrker dem, må gi dem den omsorgen de trenger for å unngå palmesykdommer. Men, som er?

Dødelig gulfarging

Dødelig gulfarging

Det er en veldig vanlig virussykdom i tropiske klimaer (ingen tilfeller har ennå blitt oppdaget i Europa) som hovedsakelig angriper kokospalmer. Symptomene er: gulfarging og død av blader, død av røtter, visning av blomsterstandene, for tidlig fall av fruktene, misfarging av bladene og til slutt død av prøven.

Det finnes ingen effektiv kur, men tetracyklinbehandlinger i doser på 1 til 3 gram per håndflate hver fjerde måned bidrar til å forhindre det og forhindre at sykdommen utvikler seg.

Antraknose

Antraknose på hestekastanje

Det er en soppsykdom produsert av Gloesporium eller Colletotrichum sopp som forårsaker utseendet på fete flekker eller nekrotiske lesjoner av uregelmessig eller rund form på arkene. Det er vanlig hos unge planter.

Det bekjempes med et soppdrepende middel basert på Mancozeb.

Katakombe

Phyllachora

Det er en soppsykdom overført av sopp av slekten Phyllachora. Forårsaker utseendet til crusty, vorte flekker på arkene.

Det kjempes med Benomilo eller Maneb.

Falske rust

Graphiola phoenicis

Det er en soppsykdom produsert av soppen Graphiola phoenicis hva som forårsaker utseendet små, uregelmessige flekker eller vorte gule eller brune pustler 1 cm eller mindre. Den angriper mange forskjellige palmer: Phoenix, Roystonea, Howea, Chamaedorea …

Det bekjempes med Oxycarboxin.

Fusariose

Plante med Fusarium

Det er en soppsykdom som overføres av Fusarium-soppen som påvirker basalbladene, som får en gulgrå farge og tørker. Dessverre dør det syke palmetreet vanligvis kort tid etter.

Det finnes ingen kur, men det er forebygging: å kjøpe sunne planter, bruke rene verktøy, underlag og land og kontrollere vanning reduserer sjansen for infeksjon.

Bladflettet

Det er en soppsykdom som overføres av soppen Cylindrocladium macrosporium. Forårsaker utseendet til litt mørkebrune eller nesten svarte flekker med den lettere kanten.

Det bekjempes med soppdrepende midler basert på Maneb eller Benomil.

Rosa råte

Rosa råte

Det er en soppsykdom produsert av soppen Gliocadium vermoeseni hvilken årsak Nekrotiske eller klorotiske flekker på bladene, og nekrotiske flekker med ekssudasjon på stilkene. De mest følsomme artene er av slekten Chamaedorea og Dypsis; I tillegg kan det forårsake alvorlig skade også i Phoenix hvis det er forbundet med Fusarium.

Det finnes ingen kur. Den beste tingen å gjøre er å gjøre forebyggende behandlinger med Triforin eller svovel.

Vi håper det har vært nyttig for deg, og du vet hva som kan skje med palmetreet ditt 🙂.