Skip to content

Hva er sykluser?

9 de juli de 2021

Vet du hva sykadeplanter er? Ved navnet kan du tenke på cica, hvis vitenskapelige navn er Cycas revoluta, en busk som er mye dyrket i hager og potter, og du vil absolutt ikke komme på villspor. Faktisk er hun en av artene som utgjør denne familien som startet utviklingen før dinosaurene gjorde for 300 millioner år siden.

Alle er veldig like, men sannheten er at når du begynner å sammenligne dem, ser du at de har små detaljer som gjør dem unike.

Opprinnelse og kjennetegn ved sykdommer

Cicas er sakte voksende planter

Våre hovedpersoner De er primitive planter, hvis opprinnelse dateres tilbake til perm, For 300 millioner år siden og nådde en topp av overflod og mangfold i Mesozoikum, det vil si for rundt 250 millioner år siden. På den tiden bebod dinosaurene allerede jorden, og det var mange som matet på sykader.

For tiden, vokse naturlig på den sørlige halvkule, for eksempel i Mexico, Mellom-Amerika, Australia, Sør-Amerika eller deler av Afrika. Selv om artsmangfoldet fremdeles er veldig interessant, med 300 aksepterte, er det dessverre mange som er i fare eller på vei til utryddelse.

De er klassifisert i gruppen av gymnospermplanter, et begrep som oversettes som «nøtt frø» som refererer til dets ikke-beskyttelse. Og det er at, i motsetning til angiospermer, utsettes frøene fra det første øyeblikket de begynner sin utvikling; Dette betyr at de ikke har noe skall eller lignende for å beskytte dem.

Klassifisering av sykdommer

Cycads er totalt 2 familier, bestående av 10 til 11 slekter med rundt 300 arter. Den mest aksepterte botaniske klassifiseringen er den som ble utviklet i 2011:

 • Bestilling: Cycadales.
  • Cycadaceae familie. Omtrent 107 arter, hjemmehørende i Øst-Afrika, Japan og Australia.
   Eksempler: alle Cycas.
  • Familie Zamiaceae: Det er 9 slekter med rundt 206 arter, som stammer fra tropisk og subtropisk Afrika, Australia og Amerika.
   Eksempler: Dioon, Bowenia, Macrozamia, Lepidozamia, Encephalartos, Stangeria, Ceratozamia, Microcycas og Zamia.

Hvilke bruksområder har de?

Cicas er dioecious

Pynt

Cycads er planter som hovedsakelig brukes som prydplanter. De har en viss likhet med palmer – selv om de faktisk er veldig forskjellige planter – og også de er veldig enkle å ta vare på.

Spiselig

Stammen og frøene til Cycas produsere stivelse kalt sago eller sago som, etter å ha gjennomgått behandlinger for å eliminere toksisitet, kan konsumeres.

Hvilke er dine viktigste egenskaper?

Dette er planter med en koffert som kan nå 20 meter i høyden og en tykkelse på 30 til 40 centimeter. Den er kronet av pinnate blader som er ordnet i en spiral og er vanligvis mellom 2 og 4 meter lange.

For å formere seg, har de utviklet strobili eller kjegler bestående av en akse og blader som bærer ovules (megasporophils) hvis de er kvinnelige prøver eller i blader som bærer pollen (microsporophylls) hvis de er hanner. Disse strukturene er gulaktige i fargen, de er av de mannlige prøvene som ofte er større enn for de kvinnelige.

Frøene er vanligvis rosa, oransje eller rødt, farger som tjener til å tiltrekke seg dyr som skilpadder eller flaggermus, som vil ta seg av å holde dem borte fra moderplantene og ta dem til huslyene sine. Noen vil tjene som mat, men mange andre vil spire.

Cycad varianter for hage

Hvis du vil ha noen, så skal vi snakke om de mest populære:

Cycas circinalis

Cycas circinalis er en veldig vakker plante

Kalt dronning sago, elegant cica eller langbladet cicas, det er en art innfødt til Sri Lanka, hvor kan nå 6 meter i høyden. Bladene er mørkegrønne og når opp til 2,4 meter.

Den motstår svak og tidvis frost på opp til -2 ° C.

Cycas revoluta

Cica er en levende fossil

Kjent som Cica, sago eller sanne sago i India, er det en art innfødt i det sørlige Japan som kan nå en høyde på 7 meter, selv om det normale er at det ikke overstiger 3-4 meter i dyrking. Bladene er grønne og er opptil 130 centimeter lange.

Motstår opptil -11ºC.

Dioon edule

Dioon-edulen er en busk

Den er kjent som en chamal, og den er opprinnelig fra Mexico. Vokser til en høyde på 3-4 meter, med blader opptil 150 centimeter lange. Det har ingen torner.

Motstår opptil -4 ° C.

Encephalartos woodii

Encephalartos woodii er en sykkad

Den kalles Woods cycad, og den er endemisk mot Natal i Sør-Afrika. Den kan nå 6 meter i høyden, med en koffert opptil 50 centimeter i diameter. Bladene er ganske lange, og kan være opptil 2,5 meter lange.

Motstår kulde, men ikke frost.

Zamia furfuracea

Utsikt over Zamia furfuracea

Kalt Florida-rotrot, er det en endemisk plante sørøst for Veracruz, i Mexico. Den når en maksimal høyde på 1 meter, med en sylindrisk bagasjerom på omtrent 30 centimeter i diameter.. Bladene er grønne og pinnate, med bredere brosjyrer enn andre sykluser.

Den motstår frost ned til -3 ° C.

Hva synes du om disse plantene? Visste du hva dens egenskaper var? Vi håper du har lært mye om dem, slik at du kan nyte dem i hagen din 🙂.