Skip to content

Hva er symptomene på overvanning?

25 de juli de 2021

Når må jeg vanne? Tilfører jeg mer vann enn planten min trenger? Vanning er den aller vanskeligste «å mestre», og den er også den viktigste. Uten vann kunne vi ikke ha en idyllisk hage eller en blomsterfylt uteplass. Identifiser derfor symptomer på overflødig vanning så snart som mulig Det er grunnleggende slik at pottene våre overlever. Faktisk, hvis vi går over vannet, er sjansene for å gjenopprette dem lave.

Men ikke bekymre deg. Alt har en løsning. Lær å identifisere symptomer på overvanning i plantene dine.

Phytophthora

De hyppigste symptomene på at vi gir deg mer vann enn nødvendig er følgende:

Ark

De nedre bladene begynner å snu gul farge, til de blir brune før de faller. I tillegg vil vi litt etter litt også se at det samme skjer med de nyeste. I alvorlige tilfeller sopp dukker opp (som Phytophothora), planten kan være igjen uten blader, og hvis det er palmer, agaves eller bromeliaer, sentrale kniver kan enkelt fjernes trekker forsiktig opp.

Eiendom

Rotsystemet har vanskelig når det blir vannet for mye. Det er mange som kan råtne, noe som forsinker veksten ved å være, bokstavelig talt, kvalt.

Hva er root asfyksi?

Rotkvelning er en prosess der vann fortrenger oksygen i jorda, noe som begrenser plantens evne til å puste gjennom røttene. Når vi vanner, blir porene deres fylt med vann, men hvis bakken er drenert godt, kan de «spytte ut» den mengden de ikke trenger; Tvert imot, hvis jorda holdes fuktig i lang tid, siden røttene ikke kan puste, ender de med å dø.

Frukt

Rottent eple

Frukt fra trær som blir overvannet kan fort være mykne og råtne. Hvis problemet vedvarer over tid, kan hele avlingen gå tapt.

Men som sagt har alt en løsning. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du fjerner overflødig vann 🙂.