Skip to content

Hva er trichodermas og hva brukes de til?

13 de juli de 2021

Mange, om ikke alle, planter i deres naturlige habitat etablerer symbiotiske forhold til andre planter eller med andre organismer. Takket være denne lenken kan de vokse bedre eller tvert imot ha vanskeligheter med å absorbere for eksempel alle næringsstoffene de trenger. En av disse mikroorganismene er trichodermas.

Dette er opportunistiske sopper, det vil si at de genererer forhold til plantens rotsystem for å oppnå sin egen fordel i bytte mot å gi planten en positiv effekt. Men, Hvilken funksjon har de?

Hva er de?

Trichodermas eller trichodermas er slekter som tilhører Ascomyceto-divisjonen som leve i jord med mer enn 2% tilstedeværelse av organisk materiale. Dette betyr at de aller fleste dyrkbare jordarter ikke har disse soppene, verken på grunn av erosjon eller bruk av giftige kjemikalier.

Som vi nevnte, er disse mikroorganismene opportunistiske. Hva mer, de spiser på andre sopper, så de er veldig interessante for planter.

Hvilke funksjoner har de?

Trichodermas har forskjellige funksjoner i planter, Hvilke er følgende:

  • Øk bladmotstanden mot patogene sopp.
  • Parasiserer og eliminerer sopp, ødelegger celleveggen deres gjennom enzymer og antibiotika som skilles ut i miljøet.
  • De genererer motstandsdyktig jord mot patogene sopp.
  • Indirekte stimulerer de rotsystemet. Dermed kan de assimilere mer og bedre næringsstoffene.

Når og i hvilke doser brukes de?

Disse gunstige plantesoppene kan brukes i hvilken som helst avling, og kan påføres når som helst men det anbefales spesielt å gjøre det de første dagene eller opptil 15 dager etter at du har transplantert dem.

Den generelle dosen er 2-3m3 per hektar gjennom befruktningssystemet, men det vil være nødvendig å lese produktemballasjen for å vite nøyaktig hvor mye du skal legge til.

Hvis du vil prøve dette naturlige soppdrepende middelet og beskytte plantene dine mot patogene sopp ,.

Trichoderma harzianum

Likte du dette innlegget? Gi oss beskjed ved å skrive en kommentar 🙂.