Skip to content

Hva er vedlikeholdet av plastgryter?

20 de juli de 2021

Plastgryter er de mest brukte av gartnere og planteentusiaster. De er veldig billige og kan også være vakre, men de har en alvorlig ulempe: de slites ut over tid. Hva skal jeg gjøre for at de skal vare lenger?

Med disse enkle tipsene og triksene vi tilbyr deg, vil du vite hva er vedlikeholdet av plastgryter og, viktigst, hvordan du kan forlenge levetiden.

Plast er et materiale som vi bruker mye i dag, vil jeg si enda for mye. Problemet den har er at den kan forbli praktisk talt i flere århundrer, så med mindre den blir resirkulert, bygger vi fjell og fjell av plast. Det er sant at vi ikke ser dem i byene eller byene våre, men vi trenger å vite at det er det de kaller plastøyer.

Hver og en av oss kan gjøre mye for å ta vare på planeten, og siden vi er på en hageblogg, Jeg oppfordrer dere alle til å gjøre ditt beste for å få plastgrytene dine til å vare lenger. Hvordan gjør du det? Egentlig er det veldig enkelt.

Velg riktig farge for ditt klima

Ja Ja, farge kan være forskjellen mellom lengre eller kortere holdbarhet. Hvorfor? På grunn av effekten som solstrålene har på potten. For eksempel, hvis den er hvit, vil strålene komme i kontakt med plasten, men vil snart returneres til verdensrommet; På den annen side, hvis den er svart, vil det motsatte skje: beholderen vil absorbere varmen. Av denne grunn er det ikke lurt å kjøpe mørke fargede plastbeholdere hvis du bor i et område med sterk isolasjon (for eksempel Middelhavsregionen).

Ikke plasser dem i nærheten av områder som absorberer mye varme / mye kulde

Vi tenker vanligvis ikke på det, men Hvis vi for eksempel legger gryten på en hylle som er laget av rustfritt stål om sommeren, kan den bli overopphetet, som ville skade røttene. For å unngå dette kan vi sette dem på et skyggefelt.

På samme måte vil det på det sterkeste anbefales å legge dem litt skjermet – så mye som mulig, med tanke på behovene til planten vi dyrker – for å kjøle den for mye.

Unngå å knekke dem

Når vi skal transplantere en plante, må vi unngå å bryte beholderen, ellers vil den ikke lenger være til nytte for oss. Det er derfor, hvis vi ikke får det ut av potten, må vi tappe sidene og om nødvendig kutte røttene som kommer ut gjennom dreneringshullene.

Potteplante innendørs

Jeg håper at pottene dine vil vare mye lenger med disse tipsene og triksene.