Skip to content

Hva er vedlikeholdet av store planter?

13 de juli de 2021

Store potter er utrolig praktiske: enten vi plasserer en gruppe blomster, sukkulenter eller en større plante som et tre eller en ung palme i dem, dekorerer de ethvert hjørne på terrassen eller terrassen fra første stund.

Men som med alt, hvis du ikke passer på … til slutt vil de ødelegge. For å unngå det (eller forsinke det så mye som mulig), vil jeg forklare hvordan holde planterne store.

Hva er de?

Men først, la oss starte i begynnelsen. Når vi snakker om store potter, refererer vi til disse pottene, vanligvis uten hull (selv om de kan ha) der potten med planten vanligvis settes inn. De kan være laget av forskjellige typer materialer: plast, leire eller tre; og også i forskjellige størrelser, slik at det er veldig enkelt å finne den som passer best til beholderen som beskytter røttene til plantene våre.

Hva er vedlikeholdet?

Hvilken vedlikeholdstype store planter trenger, vil i stor grad avhenge av materialet de er laget med. For eksempel:

Blomsterpotter i plast

Plastgryte

  • Beskyttet mot solstråling: det er de som selges som allerede er merket som »utendørs gryter». Disse vil være nok til å tørke dem av med vann for å fjerne smuss som kan feste seg til dem.
  • Uten beskyttelseDisse er mye billigere, men de er laget av plast av lavere kvalitet. De varer i mange år (det tar faktisk århundrer å nedbryte plast), men for at levetiden skal være lang, er det viktig å ikke utsette dem for direkte sol, eller hvis vi ikke har noe valg, gi dem ett eller to lag maling ( hvit eller annen lysfarge for å reflektere solstrålene).

Leire potter

Leiregryte

De er veldig pene. Det er sant at de veier deres, men de er et interessant alternativ hvis det vi leter etter er eleganse, holdbarhet og kvalitet alt i ett. Slik at de holder oss lenge, vi må gjøre følgende:

  • Fjern eventuelt smuss.
  • Senk dem i kaldt vann i 24 timer for å unngå sprekker så snart du kjøper dem og en gang i året.
  • Legg dem i bløt eller oljevoks oppvarmet og fortynnet med terpentin i like store deler, også en gang i året.

Blomsterpotter i tre

Planter i trepotter

Treene er fantastiske, men vann er deres viktigste fiende. For å forhindre at de havner tidlig i kompostbunken, anbefaler vi å gjøre følgende:

  • Behandle dem med treolje en gang i året.
  • Gjør forebyggende behandlinger mot møll, også en gang i året eller annenhver gang.
  • Hold dem rene.
  • Hvis du bor i et fuktig område, der det vanligvis regner regelmessig, må du beskytte dem mot regn.

Og med dette er vi ferdige. Vi håper disse tipsene er nyttige for deg.