Skip to content

Hva er vine phylloxera?

21 de juli de 2021

Planter som har en spiselig del er ofte de som ender med å ha flest skadedyr og sykdommer. Det er et bredt utvalg av insekter, sopp, virus og bakterier som påvirker dem. Vintreet, den mest populære klatreren i juleferien, har ulykken med å være veldig sårbar for en bladlus, kjent som phylloxera.

Dette er en forferdelig pest som nesten utslettet Malagas vingårder i 1878. Til tross for alt kan vi skaffe oss resistente grunnstammer, men … Hvordan kan vi vite at planten vår har fyloksera?

Hva er vine phylloxera?

Phylloxera av vintreet, hvis vitenskapelige navn er Viteus vitifoliae) er et bladlus innfødt til USA, hvor det spiser på bladene og røttene til det amerikanske vintreet. Hans syklus på disse plantene er som følger:

  • Egget overvintrer i barken på planten.
  • Den klekkes i mars-april (den nordlige halvkule) og ser ut som en larve.
  • Larven går til bladene og biter dem på undersiden, hvor det dannes en gulaktig gall, og legger opp til 600 egg.
  • 10% av disse eggene danner fortsatt galler på bladene (som ville være neogalliske kyllinglus), mens 90% migrerer til røttene (neogallic-root bladlus).

Phylloxerasene som stammer fra radicicolaene, forblir i dvale i røttene til juni, slik at de blir nymfer. Hver hunn legger et egg i skorpen, og begynner dermed en ny syklus.

Hva er symptomene / skadene det forårsaker?

Vine med fyloksera

Skadene er i de fleste tilfeller veldig alvorlige. Vi kan se dem i:

  • Ark: utseende av gjeller med en viss tykkelse, gulaktig, på undersiden.
  • Eiendom: klumper i form av knuter eller tuberositeter som avbryter strømmen av saft.

I løpet av det første året skjønner vi kanskje ikke at den har det, men i løpet av det andre vil vi se hvordan kantene på bladene mister klorofyll, at fruktene faller før de modnes og at planten til slutt dør på grunn av råte. Fra røtter.

Kan det forhindres?

Heldigvis ja. Forebygging består av anskaffe europeiske druesorter på grunnstammer som er motstandsdyktige mot fyloksera, som Riparia, Rupestris eller Berlandieri, enten ren eller hybridisert.