Skip to content

Hva er wireworm og hva er virkemidlene for å forhindre og eliminere det?

15 de juli de 2021

Trådorm forårsake mye skade på et stort antall avlinger, spesielt mais, kornene som er små og spesielt for de fleste urter som er dyrket og ville.

Blant avlingene som får mest skade, kan vi nevne soyabønner, poteter, alle knollplantasjer, kål og også grønne bønner. På grunn av spirehastighet og deres evne til å motstå tap av angrep fra soyabønner og småkorn, den mest alvorlige skaden forekommer sjelden i mais.

Wireworm Egenskaper

Kjennetegn på trådormen

Disse larver som er kjent som ormerDe har en ganske hard, fin kropp, med en form som ligner på en sylinder og har en lys farge med nyanser som spenner fra gul til brun.

Har en tre små ben plassert på baksiden av hodet og den siste divisjonen som har kroppen er avskåret.

Visse arter av disse ormene er myke og i tillegg de har en hvit farge eller det kan også være gulaktig. Disse larvene blir generelt identifisert fra andre arter av visse ulikheter i hva som er ornamentikken til den siste delingen av magen.

På voksenstadiet, de er biller som har en form som ligner en kule, med en slank kropp og med en farge som er lysebrun eller også svart. Leddet mellom brystkassen og underlivet er løst og samtidig er fleksibelt, hvis vi plasserer disse billene på ryggen, slår de underlivet mot bakken slik at de rister et øyeblikk og dermed snur seg rundt.

I naturen kan du finne et stort antall wireworm arter som ødelegger avlingene som blir dyrket, men i deres biologi er det ganske likt.

Disse insektene overvintrer i larvestadier og i de første månedene av våren, de voksne, som vanligvis de er kjent som agrioteDe er mye mer aktive, og hunnene er ansvarlige for å legge egg rundt plantens røtter.

Voksne har en levetid som er rundt 10 til 12 måneder og mesteparten av tiden blir brukt på å ligge på bakken.

Mens larvestadiet Det varer bare noen få dager eller noen uker, det tar omtrent 2 til 6 år der de spiser på røttene til urter og andre store variasjoner av planter, slik at de kan vokse og fullføre larvestadiet.

Midler for å opprettholde kontrollen med wireworms

wireworm rettsmidler

Vi kan bruke et stort antall tiltak på ha kontroll over dette skadedyret og i sin tur for å eliminere det, av alle disse kan vi nevne følgende:

Avling: med dette mener vi så planter som er mindre velsmakende, og så så avlinger som er mer sårbare.

Solarisering: vi tilfører gjødsel, fukter den med vann og dekker hele landet med en plast som har en mørk farge, noe som vil føre til gjæringsvarme være den som fjerner ormene.

Brakk: vi må forlate landet uten å så i minst noen måneder om sommeren, og la varmen være den som har ansvaret for å eliminere ormene.

Pløying av landet: vi må gjøre et forsøk på å pløye landet for å utsette ormene for solen.

Dessuten kan vi også:

  • Sett feller som har feromoner og mat agn.
  • Vi kan tilsette jordbrukskalk, da dette ikke passer deg.
  • Oppretthold ugressbekjempelse.