Skip to content

Hva kan jeg gjøre for at planten min ikke skal dø

21 de juli de 2021

Mange ganger når vi går til en barnehage, ender vi opp med den rare planten i handlekurven. Når vi kommer hjem, legger vi dem der de er best, og lar dem være der, overbevist om at de alltid vil være vakre.

Men når dagene går, innser vi at de har begynt å bli triste. Tipsene blir tørre, stilkene faller, og livet som den har litt etter litt blekner, det er når vi spør oss selv hva kan jeg gjøre for at plantene ikke skal dø. Her er noen tips.

Behandle dem som de levende tingene de er

Inne i planter

I blogger, i bøker, i magasiner, … snakker vi om planter som dekorative gjenstander, noe som kan føre til forvirring. Planter er levende vesener, ja, de kan brukes og faktisk brukes de til å dekorere, men hvis vi ikke tar vare på dem, vil de dø.

Vi trenger ikke gjøre feilen ved å tenke at de for eksempel vil vare uten vann til i morgen eller at de kan plasseres på det stedet vi liker best, fordi dette ikke fungerer slik. Hver av dem har spesifikke behov som vi må vite slik at de kan fortsette å leve.

Velg motstandsdyktige planter

Hvis vi nettopp har kommet inn i hagearbeidets verden, er det beste å gjøre skaffe nybegynnervennlige planter. Så mye som vi liker den som nettopp er brakt til barnehagen for første gang, hvis vi ikke vet det i det hele tatt og aldri har sett det, hvis vi ikke har mye erfaring med å ta vare på planter, ville idealet være å la være uten å kjøpe, siden Ellers kan det hende at vi bruker pengene for ingenting.

Vi må prøve å velge arter vi kjenner, for på den måten blir det mye lettere for oss å holde dem sunne. Klikk på denne lenken for å få mer informasjon.

Gi dem omsorgen de trenger

Slik at plantene ikke dør, er det første du må gjøre plasser dem på riktig sted. For eksempel, hvis de er orkideer, må de plasseres i et område beskyttet mot direkte sol; i stedet må kaktus og lignende planter være i et veldig lyst område. Men i tillegg til det, du må vanne dem hver gang bakken er tørr Y gjødsle dem gjennom vekstsesongen med spesifikke gjødsel som vi finner i barnehagene.

For å unngå skadedyr og sykdommer, anbefales det sterkt å gjøre forebyggende behandlinger med naturlige insektmidler, som neemolje eller hvitløk.

Husplante

Vi håper disse tipsene hjelper deg å nyte plantene dine mer more.