Skip to content

Hva kjennetegner Apiaceae?

10 de juli de 2021

De Apiaceae, eller Umbelliferae som de ble kalt før, er urteaktige planter, noen ganger buskete, av stor betydning for mennesker. Det er mange arter som dyrkes for sine røtter eller pærer, og selv om familienes navn ikke høres ut som noe for deg, er jeg overbevist om at du har noen på kjøkkenet eller i hagen din 😉.

Og som om det ikke var nok, har mange av dem medisinske egenskaper av interesse for helsen. Oppdag funksjonene.

Opprinnelse og egenskaper

Fennikel

Denne botaniske familien Den består av 440 slekter og mer enn 3500 arter som stammer fra hele verden., som er sjeldnere i tropiske og ørkenområder, så vel som i Australia. De har ofte rette stammer, hvorfra spirer veksler, hele, splittede eller trimmede blader, veldig delt, grønt i fargen.

Blomstene er gruppert i blomsterformede blomsterblomster, som kan være enkle eller capituliforme, og har hermafrodittisk, hvitaktig, gulaktig eller rosa / rødaktig farge. Frukten er tørr, av achene-typen, og inneholder små, svarte frø.

Hva er de viktigste artene av Apiaceae-familien?

Å snakke om 3.500 arter vil ta oss lang tid 🙂, så det vi har gjort har vært å velge de vanligste:

  • Anethum graveolens: kjent som dill, det er en årlig urt innfødt til Middelhavet hvis blader og frukt brukes som krydder, og dets frø til fremstilling av infusjoner.
  • Apium graveolens: kjent som selleri, er det en urt som er hjemmehørende i Middelhavet, og som er mye dyrket for roten, enten rå eller kokt.
  • Conium maculatum: kjent som hemlock. Det er en veldig giftig toårig urt som er hjemmehørende i Europa og Nord-Afrika.
  • Daucus carota: kjent som gulrot, det er en toårig urt innfødt i Europa og Sørvest-Asia dyrket for sin napiform rot, som konsumeres som en grønnsak.
  • Foeniculum vulgare: kjent som fennikel, det er en flerårig og aromatisk urt som er hjemmehørende i Sør-Europa, spesielt på Middelhavskysten. Den dyrkes for sin interessante bruk: de hakkede bladene og stilkene tjener som smakstilsetninger, frøene som et krydder og pæren som en grønnsak.
  • Petroselinum crispum: kjent som persille, det er en toårig urt innfødt i det sentrale Middelhavsområdet, dyrket for bladene og stilkene som, konsumert rå, er rike på vitamin A, C og K, og er dermed en god alliert for helsen.

Blomster av apiaceae

Har dette emnet vært interessant for deg? 🙂