Skip to content

Hva skal man så om vinteren

3 de juli de 2021

Med vinterens ankomst kan mange av oss kanskje tro at ingenting kan såes før våren kommer tilbake, noe som ville være en mest rasjonell tanke med tanke på at temperaturen mange steder faller under 0 grader, og at det også forekommer betydelige frost og snøfall.

I tempererte og / eller milde klimaer kan du imidlertid alltid ha en såbed klar, selv på den kaldeste tiden av året. Så hvis du vil få mest mulig ut av sesongen, kan du oppdage det hva du skal så om vinteren.

Spiselige planter

Det er ingenting bedre enn å dyrke din egen mat. Se hvordan den vokser takket være risikoen du gir den, at du har kontroll over dyrkingen, til enhver tid bestemmer hva du skal bruke for å gjødsle den, og hvordan du skal behandle den i tilfelle den har pest eller sykdom. Av denne grunn kan du, før våren kommer, begynne å så noen spiselige planter, enten i en skjermet såbed eller direkte i bakken så lenge været er mildt.

Chard

Swiss chard er en toårig urt som spirer godt hjemme

Sveitsisk chard kan sås gjennom hele året, med de gunstigste tidene på våren og høsten. De blir sådd i potter eller i bakkenDet er veldig tilrådelig å spre mange frø i hjørnet som er reservert for dem i hagen, siden vi på denne måten vil ha mange flere blader vi kan samle.

Få frø ved å klikke.

Hvitløk

Hvitløk er pærer som plantes om vinteren

Hvitløk er en av hageplantene som føler kulden best. Å så dem, ganske enkelt du må begrave et hvitløksfedd i hagen eller plante det i en gryte om vinteren.

Selleri

Selleri er et spiselig urteaktig

Selleri, selv om det virker som en delikat plante, kan sås om vinteren uten problemer. Holder kulden godt, og også, kan dyrkes i en gryte.

Klikk for å kjøpe frø.

Løk

Løk kan dyrkes i en urbane hage om vinteren

Løk, som hvitløk, er planter som blir sådd om vinteren. For å få noen store pærer, det er viktig at de blir sådd enten i hagen eller i store potter, 40 cm i diameter eller mer.

Få frø fra.

Spinat

Spinat, urter som kan dyrkes i potter

Spinat plantes på sen vinter når temperaturen begynner å stige. De motstår ikke mye kulde eller frost. Å ha mer kontrollert spiring, det er sterkt tilrådelig å så dem i en såbed og senere overføre dem til hagen eller potten.

Kjøp dem.

Brede bønner

Fava bønner er planter som produserer spiselige frø

Fava-bønner er veldig raskt voksende planter som takler kjølige temperaturer, men ikke med sterk frost. Av denne grunn, Hvis du bor i et område med et mildt klima, kan du så det om vinteren direkte i hagen; Hvis ikke, kan du begynne å dyrke dem i potter i et drivhus eller innendørs – i et rom der mye lys kommer inn.

Du kan få frø fra.

Salat

Salat er gode planter for barn og kan sås om vinteren

Salat er en veldig lett å dyrke grønnsak som du kan så gjennom hele året, spesielt om våren og høsten. Den vokser raskt, og du kan vokse den i en gryte eller i bakken.

Kjøp frø.

Prydplanter

Prydplanter eller hageplanter er de som, som navnet antyder, forskjønner stedet de er. De aller fleste som dyrkes trenger varme for å vokse, så vinteren er ikke alltid den beste sesongen på året for å så frøene. Men ting endrer seg radikalt hvis du har en elektrisk spire (som den de selger), eller til og med en reptilinkubator (nei, ingen tull: planter som trenger konstante temperaturer på 20-25 ° C, som palmer, spirer mye bedre i en inkubator enn i et vanlig barnehage).

Temperert klima for trær

Acer palmatum Osakazuki er et lite tre

Trær i tempererte klimaer, de fleste løvfellende, må være kalde for å spire. Derfor er det best å så frøene så snart de modnes, som vanligvis er om høsten eller tidlig vinter. Hvis klimaet er mildt i ditt område, må du plante dem i en tupperware med vermikulitt, og oppbevare dem i kjøleskapet i tre måneder.

Noen av dem er:

  • Maples (Acer): de er trær eller busker som når en høyde på mellom 1 og 30 meter. De har et veldig karakteristisk blad, som ligner på håndflaten, som endrer farge om høsten før de faller. Se fil.
  • Hestekastanje (Aesculus): Aesculus er store trær som kan nå 30 meter i høyden og til og med overstige dem. De har også svømmeblader, men lappene er separate. Disse er grønne, løvfellende, og om høsten blir de gule før de faller. Se fil.
  • Bøk (Fagus): De er en slekt av veldig langsomt voksende løvtrær med enkle, hele grønne eller brunlige blader. De kan måle 20 meter eller mer (vanlig bøk, Fagus sylvatica, når 40 meter). Se fil.

Snowdrop

Galanthus blir sådd om vinteren

Snowdrop o Galanthus nivalis Det er en liten pæreformet plante, omtrent 15 centimeter høy når den er i blomst, som blomstrer i midten til slutten av sesongen. Den utvikler langstrakte og grønne blader, og fra midten kommer en blomsterstamme med veldig små, 1 centimeter, hvite blomster. Det motstår snøfall veldig bra, så det anbefales å så nøyaktig om vinteren slik at frøene blir litt kalde før spiring.

Kjøp frø.

Palmetto

Heart of palm er et ideelt palme å så om vinteren

Palmens hjerte er et lite palmetre, faktisk overstiger det sjelden 2 meter (selv om det kan nå 4 meter), hvis vitenskapelige navn er Chamaerops humilis. Den har grønne, vifteformede blader og tynne stammer omtrent 8 inches tykke. Det er en av få arter av palmer som kan sås om vinteren, enten ute hvis klimaet er mildt, eller i et beskyttet barnehage hvis det tvert imot er hyppig frost og / eller snøfall.

.

Rosebush

Rosebuskene kan potte og såes om vinteren

Rosenbusker er for det meste løvfellende busker, mange bevæpnet med torner, som blomstrer fra vår til høst. Uten tvil er den raskeste måten å få nye eksemplarer ved å multiplisere dem med stiklinger mot midten eller slutten av vinteren (februar / mars på den nordlige halvkule), men hvorfor ikke prøve det for frø? Disse det anbefales å så på slutten av vinteren, når det fremdeles er kult (ikke kaldt), i en gryte med kokosfiber eller substrat for frøplanter.

Vil du ha frø? Klikk.

Trachycarpus

Den hevede palmen er et palme som motstår den kalde vinteren

Palmer av slekten Trachycarpus er preget av å ha en tynn koffert, ofte beskyttet av fibre, og en krone med relativt få vifteformede blader. De er imidlertid en av de som mest motstår lave temperaturer, til og med snøfall. Hva mer, kan plantes i en gryte høst-vinter.

Tulipan

Tulipaner er pæreplanter som re

Tulipan eller Tulipa sp er en pæreformet som blomstrer tidlig, om våren og noen ganger enda tidligere. Den raskeste måten å få en dyrket plante på er å plante pæren om høstenFor eksempel i en gryte som er omtrent like bred som den er høy, men du kan også så frøene om våren i en gryte.

Blåregn eller blåregn

Blåregn er en veldig rustikk klatrer

Blåregn eller Blåregn er en av de største og kraftigste klatrere som kan fås i en hage. Men også en av de vakreste: når den blomstrer, spirer mange hengende klynger av lilla eller hvite blomster, avhengig av variasjonen. Derfor, hvis du vil ha en kopi og at det koster deg lite, Vi oppfordrer deg til å så frøene om vinteren, da de vil spire om våren.

Hva venter du på for å få frø? Klikk.

Kjenner du andre vinteravlinger?