Skip to content

Hva skal til for å plante et tre

14 de juli de 2021

Å plante et tre er en av de mest fantastiske opplevelsene enhver gartner eller gartner kan ha. Det er å gi et levende vesen muligheten til å ha en fantastisk vekst og utvikling ved å gi rotsystemet all den plassen de trenger. Men hvis det gjøres galt, kan det skade deg alvorlig.

For å unngå dette, må vi bruke de riktige verktøyene og gjøre det i den mest passende sesongen. La oss se hva skal til for å plante et tre med garantier for suksess.

Når skal du plante et tre i hagen?

Som vanlig, det er mye mer anbefalt å gjøre det på slutten av vinteren, når risikoen for frost har gått; Men hvis vi bor i et område med milde høster og vintre, hvor temperaturen ikke faller mer enn -2 ° eller -3 ° C, kan vi plante den uten problemer mot slutten av sommeren.

Hvorfor kan det ikke gjøres midt på våren eller sommeren? Svaret er enkelt: planten er full av liv. Saften, som produseres i stor mengde, sirkulerer gjennom karene som finnes i kofferten og grenene. Hvis vi laget et sår eller hvis en rot ble delt, ville den miste nok av denne saften som ville svekke den.

Hva skal til for å plante den?

Hagehakke

Det vil avhenge av størrelsen på treet, både det det har nå og det det vil ha når det når voksenlivet. Det er veldig viktig å velge riktig sted og tenke på plassen den vil oppta når den er ferdig med å vokse., ellers ville vi før eller siden bli tvunget til å trekke ut eller kutte den ned.

Fra dette Hvilke verktøy trengs?

  • Hakke: det er et av de grunnleggende hagearbeidene. Det er flere størrelser: det er mindre og andre større og tyngre. Hvis treet er lite, 1 meter høyt eller mindre, vil det være nok med et lite tre, med mindre vi vil lage hullet raskt, i så fall vil vi ta et stort.
  • Topp: hvis vi har et veldig hardt terreng eller med mye stein, vil toppen være veldig nyttig.
  • Vann: enten i en vannkanne eller i en bøtte. Etter planting er det nødvendig å vanne.
  • Hansker: anbefales å unngå å ende opp med sår på hendene forårsaket av repeterende bevegelse og innsatsen med å grave et hull med haken.
  • Hage trillebår: Spesielt tilrådelig hvis vi ønsker å forbedre jorden vi har hentet ut av hullet ved å blande den med organisk gjødsel eller underlag som letter drenering (perlit, utvidede leirkuler, elvesand)
  • Passende klær: Selv om det er sant at hvis vi ønsker å plante et ungt tre – som vi kan ta med en hånd – er klær minst av det, hvis det er et stort tre for vår egen sikkerhet, må vi ha hagestøvler, i tillegg til alle delene (unntatt ansiktet, selvfølgelig) dekket.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.