Skip to content

Hva spiser marihøner?

12 de juli de 2021

Marihøner er en av de mange gunstige insektene som finnes i en hage, frukthage eller uteplass. Det er ikke det at det er spesielt populært for pollinerende blomster, men det er en av de beste allierte som enhver gartner kan ha som dyrker plantene sine etter prinsippene for økologisk jordbruk.

Det er faktisk så velkommen at det er mange som lurer hva spiser marihøner. Vel, ikke bare skal jeg svare på dette spørsmålet, men vi skal også snakke om hvordan vi kan tiltrekke dem til vårt grønne hjørne.

Hva spiser de på?

Marihøner er generelt rovdyr; det er De spiser parasitter og insekter som må være små og myke. Og de gjør det siden de bare er larver. Av denne grunn regnes de som de beste vennene til bonden, siden de er nyttige for ham fra begynnelsen av livet.

Men hva spiser de? Vel, favorittmaten hans er bladlus, parasitter som måler ca 0,5 cm som spiser på bladene, blomstene og ømme stilkene av planter. Selv om disse ikke er de eneste på menyen deres: Midd, hvite fluer Y melkeboller De kan også tilfredsstille sulten til hovedpersonene våre … og de er alle skadedyr som påvirker plantevesener!

Hvordan tiltrekke seg dem?

O

Hvis vi vil tiltrekke dem til hagen, må vi gjøre følgende:

  • Ikke bruk giftige kjemikalier. Dette betyr å ta vare på plantene og jorden med økologiske og naturlige produkter. Her har du en liste over organisk gjødsel og her naturlige midler.
  • Plante prangende blomstrende planter, som løvetann, ringblomst, centaurea, geranium eller hvitløk.
  • Sett opp et hus for marihøner, som vi kan finne i barnehager og hagebutikker.

Dermed er det sikkert at de ikke vil ta lang tid å ankomme og bosette seg. Da blir det bare å sørge for at de føler seg komfortable 🙂.

Vi håper det har vært av interesse for deg.