Skip to content

Hvorfor og hvordan du bruker ladybugs i hagen

1 de mars de 2021

Marihøner, den lille runde røde fargebuggen med svarte flekker, å, hvem kan ikke identifisere ladybug? Vi har alle kjent det fra barndommen!

De er de mest etterspurte gunstige insektene gartnere elsker i hagene sine. De går også under navnene Ladybagler eller marihønebagler.

Lady Bugs spiser bladlus, melkebider, edderkoppmidd, skala, thrips og hvitflue i blomsterbed og grønnsakshager.Lady bug mate på et bladlusHvorfor vil vi ha dem i hagene våre? De spiser sjenerøst på skadedyr som finnes i blomsterbed og grønnsakshager, men skader aldri plantene. Og klekkene til marihøner er sultnere enn de voksne.

Tror ikke de vil kurere alle feilproblemer. Marihøna vil kontrollere og bli kvitt bladlus organisk. De spiser lunsj på bladlus, hvitluke, bittesmå edderkoppmidd, avskalling av alle typer, trips, bladlus, hvitflue, larver og andre insekter. De fleste av disse skadedyrene spiser bladene fra hageplantene dine, noe som fører til avblæring.

Feil kalt en bug, når de faktisk er biller. Ladybille er også kjent i Europa som «ladybird beetle». Legenden forteller at ladybille ble oppkalt etter Jomfru Maria i middelalderen.

I dag er damebiller lokale i alle deler av Nord-Amerika, med rundt 400 forskjellige arter, hvorav 98 av dem bor i Florida sammen med pensjonister og forskjellige elskere av dagslys. Rundt om i verden har entomologer skilt seg et sted i området 4500 arter av disse insektene.

Marihøner som art

Med så mange arter, vil du finne lady biller kommer i mange former og størrelser. Vanligvis når vi tenker et «marihøne» ser vi et rødoransje insekt med mørke sorte flekker. Uansett kan antallet flekker endres ettersom de til og med kan se mer flekkete ut enn flekklignende, og noen har striper i stedet for flekker. Noen, mer gule enn rød-oransje, andre mørke uten flekker og noen er svarte med mørke flekker. Det som alle har til felles er at klekkene er «krokolignende» og har tre sett med ben.

lady bugs gunstige insekter for hagen

Hvordan Lady Beetles blir nyttige i hager

De lønnsomme typene marihøne-biller spiser bladlus, chinchbugs, asparges, skumle crawly klekker, hestefôr-snegler, bønnetrips, druerotorm, Colorado-potetbugs-klekking, arachnidparasitter, hvitflue, hvitluke, blant forskjellige insekter.

For eksempel bytter to arter – Harmonia axyridis og Hippodamia convergens – bladlus.

En ensom voksen marihøne bytter så mye som 5000 bladlus i løpet av livet. Bortsett fra å være nyttig, blir deres hjelp billigere.

Marihøner er et beskjedent svar for krigføring mot uteplasser / barnehagefugler og er billigere enn sammensatte plantevernmidler.

Disse insektene vil heller ikke skade personer, planter eller kjæledyr. Endelig er de likeledes en «selvreparerende» type insekt- eller insektdyrbekjempelse.

Du kan kjøpe lady biller for å kontrollere hagebugs.

Kultivatorer kan bruke marihøner på noen forskjellige måter.

Manipulativ naturlig kontroll inkluderer å bruke den lokale befolkningen av marihøner og gjøre det som er viktig for å utnytte dem.

Økende økologisk hagearbeidskontroll innebærer å utvide den lokale befolkningen ved å legge til den med ervervede marihøner.

Tradisjonell eller inokulativ naturlig kontroll innebærer at damebiller som ikke er effektivt til stede, slippes ut i tillit, de vil sette opp en befolkning og kan tjene som bugkontroll.

gruppe lady bugs klar til å spise noen bladlus

Hvordan tiltrekke Lady Bugs naturlig

Det viktigste som vil trekke inn marihøner til hagen din, er maten. Marihøner spiser to ting: insekter og pollen. De krever begge deler for å overleve, og når disse tingene er i rikdom, vil marihøner med glede flytte til terrassen / barnehagen din.

Det er noen pollenplanter som marihøner liker. Blomstene på disse plantene er vanligvis jevne blomster (som landingsputer) og har en tendens til å være hvite eller gule. Blomstrer som trekker inn marihøner inkluderer:

 • Angelica
 • Calendua blomster
 • Karve
 • Gressløk
 • Koriander
 • Kosmosplanter (aka Cosmos bipinnatus)
 • Koriander eller Coriandrum sativum
 • Dill
 • Fennikel
 • Feverfew
 • Blomstrende Marigoldplanter
 • Dronning Anne Lace – Daucus Carota
 • Statice
 • Søte Alyssum
 • Tansy eller Tanacetum vulgare
 • Persille eller Petroselinum crispum
 • Fern-leaf Yarrow eller Achillea filipendulina

Den andre delen av inspirerende marihøner å gå til barnehagen din er å sikre at de har nok insekter å spise. Selv om det ser ut til å være kontraproduktivt, vil det hjelpe å tegne marihøner ved å la bladlus og forskjellige insekter sitte uplaget.

Det kan være nyttig å plante agnplanter som vil trekke inn og gi bladlus, mens du holder den ettertraktede plantens insektfrie til marihøna kommer til å gjøre det for deg. Planter som kan brukes som bladlustegning inkluderer: Tidlig kål, Marigold, Nasturtium, reddik osv.

Noe annet du kan gjøre for å formidle damebiller til det grønne innhegningen, er å dispensere med bruken av insektsprayer. Bugsprayer vil utføre marihøner på samme måte som de vil drepe destruktive bugs. Å sette vannplater som marihøner kan drikke ut, vil også trekke inn marihøner. Du kan også fremstille marihønehus for å gi helligdommer til marihøne.

Våre anbefalte naturlige skadedyrbekjempelsesløsninger for hjemmet og hagen

 • Neem Oil Plant Insecticide – Detaljer om Neem Oil Pest Spray
 • Diatomaceous Earth – Food Grade – Mer om bruk av DE her
 • Bacillus thuringiensis Bt
 • Insektdrepende såpe – Mer om insektdrepende såpe her
 • Gunstige insekter – Marihøner, rovmidd og grønn lacewing

For mer info om disse anbefalte produktene, les vår detaljerte gjennomgang her.

Hvordan kjøpe marihøner

Det er veldig tvilsomt om det er tilstrekkelig å kjøpe marihøner fra et barnehage eller på nettet og slippe dem ut i drivhuset ditt for å styrke og avle. Mange entomologer har lagt merke til at når de er utskrevet, vil de fleste marihøner bevege seg rett ut av terrassen / barnehagen før de slår seg ned for å spise og formere seg. Det er veldig sannsynlig at naboene dine kan ha mer nytte av marihøna du kjøper enn du vil. Så her er hvordan du skal takle dette problemet,

 • Forsikre deg om at du kjøper ladybugs som er hjemmehørende i ditt område.
 • Be eieren av hagen din om å forklare hvordan han fikk batchen og hvorfra.
 • Du trenger ikke betale enormt for å anskaffe lady bugs bare mindre enn $ 10 vil gi deg rundt 1600 lady bugs.

Slik holder du den kjøpte marihøna din i hagen din

Nå som du har kjøpt vesken din med marihøner for å hjelpe plantene dine, bør du definitivt vite hvordan du holder den i hagen din enn å få dem til å migrere til naboene!

Her er noen trinn du kan ta for å få dem til å slå seg ned i hagen din.

 • Slipp alltid damebillene dine sent på kvelden, det er tiden de hviler og får naturlig dugg å drikke.
 • Start bare 100 lady bugs for 1000 SQ fot av hagen. De trenger å ha rikelig med mat å spise.
 • Slipp lady biller bare det er mat for dem å mate på i hagen din. Det nytter ikke å slippe marihøner i en hage der det ikke er noen insekter som bladlus å mate på, og åpenbart vandrer de!
 • Velg alltid en bladlusinfisert plante eller en hvilken som helst blomstrende plante som et frigjøringssted for marihøner. Slik at de lett vet at de har rikelig med mat som får dem til å slå seg ned.

Med de ovennevnte tipsene og triksene kan du ha en hage full av marihøner og glade planter å nyte!