Skip to content

Hvilke jobber må gjøres i hagen

22 de juli de 2021

Gjennom året er det mange ting å gjøre i hagen, selv de som har lite eller lite vedlikehold. Det er alltid små ting, små detaljer som vi må gjøre eller legge til slik at plantene som danner den fortsetter å vokse sunne.

På samme måte som vi sier at bonsai er et uferdig verk, vil våre grønne områder aldri bli ferdig. For å få dem til å se vakre ut hver måned, er det viktig å vite hvilke jobber som må gjøres i hagen, så la oss dra dit 🙂.

Hva du skal gjøre i hagen om våren

Blomstrende tulipaner

Våren er sesongen med blomster, farger og glede. Etter en mer eller mindre kald vinter fylles trærne med blader igjen, og mange planter prøver å produsere de vakreste kronbladene for å tiltrekke pollinatorer. Det er øyeblikket når gartneren eller gartneren må ta på hanskene og begynne å jobbe.

Såing

Med ankomsten av godt vær den ideelle tiden for å så kommer nesten alle typer planter: hagebruk, tre, palme, vannlevende, kjøttetende, … Bruk et egnet underlag i henhold til plantetypen og hold det fuktig slik at frøene kan spire uten problemer.

Abonnent

Det er veldig viktig å gjødsle plantene i løpet av denne tiden, siden det er når de trenger den ekstra maten mest. Den mest anbefalte er bruk organisk gjødsel, som vil forbedre jordens struktur uten å påvirke faunaen som bor i den negativt. De mest egnede er guano eller kyllinggjødsel for sin raske effektivitet, men ja, hvis du velger det andre og du kan få det friskt, la det tørke i solen i en uke før du blander det med jorden.

Plantasje

Hvis du nettopp har anskaffet planter og ikke vil vente et år med å plante dem, du kan gjøre det om våren så lenge de ikke er i blomst. Dette er veldig nødvendig å ta i betraktning, siden blomstene kan plantes og avvises før deres tid, hvis de plantes.

Irrigasjon

Irrigasjon må begynne å bli hyppigere og hyppigere, spesielt hvis du bor i et område der temperaturene er 20 ºC eller mer. Hvis du har automatisk vanning, bør du sjekke det for å se om det fungerer riktig, og om nødvendig bytte batteri og tilpasse programmet til de nye forholdene.

Beskjæring

Tidlig på våren, like etter at risikoen for frost har gått, du kan fortsette å gi en trening beskjæring til trær og busker som ikke blomstrer eller har begynt å spire ennå. Benytt anledningen til å fjerne de tørre, svake grenene som ser syke ut for å gi dem et sunnere utseende.

Gress

Hvis gresset ble hardt skadet om vinteren, må du fjerne hele området som er hardt rammet, planere bakken, sende gressfrø og vann.

Oppgaver i hagen for sommeren

Sommer i en hage

I sommermånedene kan alle med planter hvile litt, men bare litt. På denne tiden av året trenger planter mer enn noensinne vann og mat for å ha reserver som holder dem i live om vinteren. Derfor er stell av hagen i løpet av sesongen følgende:

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning, selv om det vil avhenge av klimaet og anlegget i løpet av de varme månedene det anbefales å vanne ganske ofte Med mindre de er innfødte arter eller som kommer fra steder med lignende klima. Og allikevel, hvis de har blitt plantet nylig, er det praktisk at de, i det minste i løpet av det første året, får to eller tre vanlige vanninger, slik at rotsystemet kan utvides og bli tilstrekkelig sterkt og dermed kunne leve uten mindre vann når øyeblikket.

Vann om kvelden, når det begynner å bli mørkt, slik at plantene kan dra bedre nytte av den dyrebare væsken. Husk å ikke fukte bladene eller blomstene, ellers vil de brenne.

Abonnent

Abonnenten i løpet av denne tiden er avgjørende for riktig vekst og utvikling av hagen. Av denne grunn anbefaler jeg deg å bruke organisk gjødsel i pulverform som gjødsel eller guano, som du bør legge til minst en gang i måneden.

Behandlinger mot skadedyr og sykdommer

Med varme og tørke kommer skadedyr og sykdommer. For å forhindre at de ødelegger plantene dine, anbefales det å gjøre forebyggende behandlinger med neemolje eller kaliumsåpe, men det vil også være nødvendig kontrollere risikoen siden et overskudd av fuktighet vil favorisere soppene.

Hagearbeid om høsten

Høstens treblader

Høst er favorittsesongen for mange av oss. Det er mange løvtrær som tar på seg de beste høstklærne. Gule, røde eller oransje blader flekker hagen etter den varme sommersesongen. En hage der den første snøen kunne komme. Hvordan ta vare på det på dette tidspunktet?

Gress

Hvis det i løpet av forrige sesong har blitt litt stygt på grunn av manglende vanning, du må skjære den og lufte den, med galgen eller en pigget rulle. Hvis det er skallede flekker, fjern de tørkede urtene og send nye frø.

Abonnent

Selv om hagen sakte går i dvale, må de fremdeles befruktes. Men hvis du i løpet av halvåret har gitt dem en veldig rask effektiv gjødsel, nå du må bruke gjødsel med tregere utslipp, slik som ormstøperi eller kugjødsel. Du må bare spre deg litt på bakken og blande den med en hakke en gang i løpet av 1-2 måneder.

Beskytt planter

Før kulden kommer du må beskytte de nylig anskaffede plantene slik at de ikke har dårlig tid. For å gjøre dette kan du lage en polstring med bladene du har kunnet samle eller med furubark. Hvis de er arter du eksperimenterer med, er det best å beskytte dem fullstendig ved å pakke dem inn i klar plast som et drivhus.

Beskjæring

Når plantene er i en hvileperiode, noe som skjer sent på høsten og vinteren, du kan beskjære dem hvis det er absolutt nødvendig; det vil si hvis du trenger å senke høyden, gi dem en bestemt form eller bare vedlikeholde dem. Hvis du har hekker, kan du også trimme dem om høsten.

Hvordan ta vare på en hage om vinteren

Vinter i hagen

Og så, i løpet av et øyeblikk, har vi nådd vinter. I løpet av disse månedene er frost og snøfall normalt i mange regioner, så planter bruker ikke energi på å vokse eller utvikle seg. Men ja, du må også gjøre noe i løpet av disse månedene, og det er …:

Vann

Du må vanne plantene slik at de ikke tørker ut, men i stedet for å gjøre det ved solnedgang, det anbefales å gjøre det i løpet av de sentrale timene på dagen siden det er når temperaturene er noe hyggeligere. Hyppigheten vil variere avhengig av klima og art, men generelt må du la landet tørke mellom vanning og vanning.

Anlegg

Mot slutten av vinteren, når temperaturene begynner å stige, kan du plante hva du vil uten problemer 🙂.

Og du, gjør du andre jobber i hagen din?